ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a săvârșit slujba de sfințire a picturii la biserica din Fărășești

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În data de 12 mai 2019, în Duminica a doua după Paști, închinată femeilor purtătoare de mir, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Fărășești, Protopopiatul Făget.

În Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți, din care au făcut parte părintele protopop Bujor Păcurar, Protopopiatul Făget, părintele paroh Călin-Beniamin Lazăr și alți clerici din împrejurimi și din Timișoara. Au fost pomeniți clericii trecuți la Domnul, care au slujit în decursul vremii la altarul lăcașului de cult, eroii, ctitorii și toți cei care au contribuit, într-un fel sau altul, la edificarea și înfrumusețarea bisericii.

După liturghie a avut loc slujba de sfințire a picturii, precum și slujba de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare, efectuate în ultimul timp la biserica parohială. În semn de deosebită prețuire și părintească dragoste pentru rodnica activitate pastoral-misionară şi administrativ-gospodărească pusă în slujba Bisericii lui Hristos și a bunului obștesc, dar și pentru stăruința deosebită dovedită prin pictarea, înfrumusețarea și înzestrarea bisericii parohiale cu odoarele și mobilierul bisericesc, Mitropolitul Banatului a acordat părintelui paroh Călin-Beniamin Lazăr  distincția de iconom.

La acest moment deosebit din viața comunității parohiale, alături de numărul mare de credincioși, au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale, precum și monahii de la Mănăstirea Românești din cadrul eparhiei. Părintele paroh Călin-Beniamin Lazăr a adresat cuvinte de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, protopopului Bujor Păcurar, Consiliului Parohial, precum și enoriașilor care l-au sprijinit în efectuarea lucrărilor de refacere a bisericii.

Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Filia Fărășești, Parohia Pietroasa, a fost construită între anii 1977-1982 de către preotul Ioan Lazăr, tatăl actualului preot paroh, Călin-Beniamin Lazăr, care slujește în această biserică din anul 2008. În prezent, filia numără 37 de familii cu 130 de credincioși.

Așa cum ne-a relatat părintele paroh Călin-Beniamin Lazăr:

„În vara anului 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan – Mitropolitul Banatului, oficiază o vizită în satul Fărășești și cu acest prilej dă arhiereasca binecuvântare pentru ca biserica să fie înfrumusețată cu pictură nouă. Astfel, în perioada 2016-2019, se pictează și se renovează în totalitate. În primăvara anului 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan vizitează biserica și, la dorința enoriașilor, stabilește că data de 12 mai 2019 va fi zi de sfințire și binecuvântare a picturii și a lucrărilor efectuate. În ziua stabilită, satul Fărășești a fost într-o mare sărbătoare, împlinindu-se o dorință mare a tuturor credincioșilor din sat,  prin rugăciunile și binecuvântarea Întâiului Stătător al Mitropoliei Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan.”

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.