O zi de neuitat! Înființarea filialei Lugoj a Asociației „Ridică-te și umblă”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Într-o zi cu adevărat de primăvară, pe 12 mai 2019, la Complexul de servicii pentru persoane varstnice „Sfantul Nicolae”, din str. Anișoara Odeanu, nr. 20 bis, în spațiul pus la dispoziție de Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj, s-a dat startul filialei Lugoj a asociației „Ridică-te și umblă” pentru persoane cu dizabilități.

În prezența a unsprezece persoane cu limitări fizice, dar cu nelimitate deschideri sufletești și abilități, a însoțitorilor și voluntarilor  filialei, s-a stabilit de la început un climat de apropiere și destindere. După prezentarea filozofiei asociației, de către vicepreședintele asociației „Ridică-te și umblă”, George Uba, în care s-au specificat obiectivele și realizările din cei aproape zece ani a acestei mișcări unice în România, care însumează douăzeci și șapte de filiale, s-a trecut la cuvântul invitaților, care au subliniat importanța acestui început și ne-au asigurat de sprijinul lor necondițonat.

Printre inserții instrumentale din repertoriul clasic s-a învățat și un imn dedicat persoanelor cu dizabilități, intitulat „Încă un pas”, apoi a urmat poezia „Povestea unei ridicări” ce au luminat și încălzit programul.

Momentul culminant al întâlnirii a fost intervievarea beneficiarilor care, pe lângă CV-ul sumar, și-au manifestat dorința de implicare și de participare la întâlnirile care se vor organiza lunar, data următoare fiind pe 9 iunie 2019, în aceeași locație, la orele 14.

O prezență așteptată a fost lotul de voluntari și de persoane cu dizabilități a filialei Timișoara, care a motivat  proaspăta filială înființată, Lugoj, prin proiectele lor desfășurate pe parcursul a trei ani și jumătate, prezentate de coordonatorul filialei Timișoara, Daniel Dumitriu, ajutat de  Florin Dumitriu.

În final, Mircea Bratosin, PR-ul asociației, ne-a oferit amănunte despre cea mai așteptată recreere, tabăra de șapte zile a asociației, de la pensiunea Sequoia, din Secuieu, lângă Huedin, care va avea loc într-o zonă pitorească și mult vizitată de turiști, în perioada 1-8 septembrie 2019.

Am remarcat prezența activă a gazdei, prin doamna asistentă medicală a „Complexului”, care prin amabilitatea, disponibilitatea și zâmbetul ei prietenos, ne-a creat o întâlnire agreabilă, spunându-ne că de-abia așteaptă întâlnirea viitoare.

O doamnă învățătoare, împreună cu fiica ei, ne-a impresionat prin dorința dânsei de a se implica voluntar pentru orice nevoie a filialei.  Întâlnirea s-a încheiat cu o masă de socializare realizată de voluntarii filialei, în care varietatea și gustul au fost prezente și remarcate.

În premieră, mașina adaptată a filialei Arad, care va funcționa ca taxi gratuit în acest municipiu, proiect coordonat de Cristian Bugariu, a transportat în premieră primul beneficiar al filialei Lugoj.

Nu în ultimul rând, voluntarii, în mare număr, au absolvit cu nota zece un examen al începutului, rezolvând toate capitolele organizatorice pe care le cerea acest start inedit. Pentru data de 9 iunie se anunță un program interesant și plin de surprize, la care sunt așteptate cât mai multe persoane cu dizabilități în ambianța familiei „Ridică-te și umblă”.

AL PRESS

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.