Înființarea primei clase de învățământ în sistem dual în domeniul aerospațial, la Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

ROMAERO S.A. și Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă” au semnat un Acord de parteneriat pentru înființarea primei clase de învățământ în sistem dual în domeniul aerospațial, din București.

Începând cu anul școlar 2019-2020, elevii care au finalizat clasa a VIII-a și optează pentru un domeniu tehnic vor putea candida pentru unul dintre cele 14 locuri disponibile în domeniul de pregătire mecanic, calificarea profesională „Lăcătuș construcții structuri aeronave”.

Parteneriatul dintre ROMAERO S.A. și Colegiul Henri Coandă este unul cu tradiție, compania de stat asigurând în ultimii ani pregătirea în regim de practică a elevilor care studiază aici. Sistemul de învățământ dual va aduce beneficii suplimentare, atât imediate pentru elevi cât și de perspectivă pentru companie. 

Pe parcursul celor 3 ani de studii, elevii vor primi burse lunare, iar pregătirea alături de specialiști cu experiență îi va ajuta să acumuleze cunoștințele teoretice și practice care să le faciliteze obținerea unui loc de muncă, cu un venit peste medie, imediat după absolvire. Formarea elevilor se va desfășura atât în unitatea de învățământ, cât și la sediul companiei. Suplimentar față de bursele în valoare de 200 lei oferite lunar, ROMAERO S.A. va asigura și echipamentele de lucru și de protecție, examinările de medicină a muncii, precum și alte beneficii care să încurajeze și să recompenseze performanța elevilor. 

Inițiativa programului vine și ca răspuns la nevoia ROMAERO S.A. de a recruta forță de muncă pentru industria aerospațială și de apărare. Tendințele de dezvoltare a companiei înregistrate în ultimii doi ani precum și previziunile pentru anii următori, bazate pe încheierea unor noi parteneriate strategice, au făcut ca ROMAERO S.A., una dintre cele mai mari întreprinderi din sectorul industriei din Capitală, să își consolideze poziția de mare angajator în acest domeniu. Numai în ultimul an, ROMAERO S.A. a angajat 247 de specialiști de toate nivelurile, de la ingineri la muncitori calificați, în mare parte tineri, trend care va continua până în anul 2035. 

„Cea mai valoroasă resursă a companiei noastre este cea umană. Rezultatele investițiilor noastre în oameni se văd astăzi atât în structura personalului, cu o vârstă medie care a scăzut de la 53 la 46 de ani, cât și în creșterea productivității muncii și, corelativ, a câștigurilor nete ale salariaților noștri. Prin politica actuală de resurse umane a companiei demonstrăm că buna pregătire și profesionalismul pot fi apreciate și remunerate corect și în România, iar tinerii noștri își pot construi o carieră de succes în țară. Acest program ne ajută să eficientizăm întregul proces de recrutare și să facilităm tranziția de la școală la munca pe care tinerii și-o doresc și care li se potrivește. Din păcate, lipsa unui sistem de îndrumare vocațională a elevilor face de multe ori ca aceștia să își aleagă un parcurs profesional la întâmplare, care nu le oferă oportunitatea de a-și pune în valoare potențialul și care nu este în acord cu cerințele actuale ale pieței muncii, creând astfel un deficit de forță de muncă în domenii de altfel ofertante. Privim acest program ca pe unul pilot, urmând să îl extindem și la alte specializări, în acord cu nevoile companiei.”,

a declarat Remus Vulpescu, Director General al ROMAERO S.A.

La finalizarea programului de 3 ani, absolvenții învățământului dual vor obține un certificat de calificare profesională în meseria de lăcătuș construcții structuri aeronave, recunoscut în Uniunea Europeană. Ei vor putea opta pentru a obține un loc de muncă în cadrul ROMAERO S.A. pe poziția de muncitor calificat sau pentru a-și continua parcursul educațional până la Bacalaureat și, dacă doresc, studii universitare în domeniul ingineriei aerospațiale sau în alte domenii.

Înscrierile în programul de învățământ dual derulat de ROMAERO S.A. și Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă” vor fi deschise începând cu luna iunie. 

ROMAERO S.A. este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială românească. Activitatea sa se desfășoară în două domenii economice, servicii de întreținere și reparații aeronave civile și militare de transport, precum și producție industrială de aerostructuri, ansamble/subansable și componente primare ale acestora. În ultimii doi ani, ROMAERO S.A. a făcut peste 400 de noi angajări, ajungând în acest moment la un număr de 900 de salariați.

AL PRESS

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.