Timișoara își schimbă numele în Orașul Joburilor, pe 15-16 martie

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

70 de companii și peste 3000 de joburi
vor fi deschise la Angajatori de TOP

Timișoara, 27 februarie 2019 Cel mai mare târg de carieră din România revine în Timișoara pe 15-16 martie la Centrul Regional de Afaceri. Angajatori de TOP Timişoara reuneşte 70 de companii, angajatori din zone foarte variate și mulți jucători din domeniile precum: inginerie, IT, servicii financiar-bancare, retail, automotive și logistică.

Ediția cu numărul 14 Angajatori de TOP Timișoara le propune candidaților rolul de turiști în „Orasul joburilor”. Evenimentul Angajatori de TOP se transformă pentru 2 zile în locația „must visit”, un oraș pe care niciun candidat în căutarea unui loc de muncă nu trebuie să îl rateze. Conceptul acestei ediții, „Orasul joburilor”, le prezintă candidaților o destinație de „călătorie” care îi aduce mai aproape de a obține jobul dorit. Pe 15-16 martie, candidații pot vizita standurile companilor, 70 de angajatori pe harta obiectivelor turistice și pot aplica la peste 3000 de joburi, programe de internship sau management trainee. Oportunitățile de carieră în domenii extrem de variate, prestigiul companiilor prezente, volumul joburilor, zona de conținut dedicată workshop-urilor și conferințelor și posibilitățile de networking definesc Angajatori de TOP ca fiind cel mai important târg de carieră din Banat.

Indiferent de tipologia de „turist”: începător, experimentat sau avansat, candidații au două zile în care să viziteze toate „obiectivele turistice”:

  • „Cartierele” din cadrul Angajatori de TOP: IT&C, Inginerie, Vânzări, Retail, Automotive, Finance&Banking, FMCG, Marketing&Comunicare;
  • Zeci de skillshop-uri și conferințecare îi vor ajuta în dezvoltarea profesională și personală, sesiuni cu ajutorul cărora se pot transforma în “turiști avansați” în căutarea unui loc de muncă.
  • Pasionații de IT au posibilitatea de a participa la a 10-a ediție TechTalks Timișoara. Cei care sunt interesați de ultimele inovații în materie de tehnologie se pot înscrie la conferința Java & Emerging Technologies, Smart Everything and QA&Testing susținute de companiii partenere precum: Virtual7, ATOSS, SAP, Draxlmaier, Continental, Veoneer, Visteon, Wipro Technology, Plan.net, BeeSpeed subsidiara ZF, speakeri locali și internaționali. Accesul se face pe bază de preînscriere pe hipo.ro pentru fiecare conferință sau techlab în parte.
  • La standurile companiilor pot interacționa cu specialiști în recrutare care le pot oferi informații utile cu privire la cum poate evolua cariera lor și cum pot face trecerea de la turist, la “locuitor cu acte în regulă” în cadrul companiei respective;
  • O vizita la standul CV Experts le va oferi candidaților o sesiune de consiliere gratuită. Vizitatorii evenimentului vor avea ocazia să își îmbunătățească CV-ul din punct de vedere continut, aspect, relevanță în raport cu angajatorii la care vor aplica. Specialiștii în recrutare le vor oferi feedback candidaților și vor veni cu sfaturi despre cum pot atrage atenția angajatorilor prin intermediul CV-ului.

Cum trebuie să se pregătească un candidat pentru o “vizită în orașul joburilor”?  Pentru că timpul petrecut în Orașul joburilor să fie valorificat la maxim, pregătirea trebuie să fie pe măsură. Este important ca cei care vor să participe la Angajatori de TOP să își facă “ckeck-in-ul”, să se înscrie la sectiunea dedicată evenimentului, pe www.hipo.ro, să completeze CV-ul în proporție de 50% și să îl descarce în format BarCode. Din perspectiva companiilor, în pregătirea pentru participarea la Angajatori de TOP, candidații ar trebui să aibă în vedere următorele 3 aspecte:

  • să identifice ce își doresc cu adevărat – să selecteze obiectivele turistice de maxim interes;
  • să facă un research despre companiile de care sunt interesați – să-și stabilească itinerariul;
  • să se pregătească pentru interacțiunea cu angajatorii – research despre cultura “localnicilor”, stilul de viață și obiceiurile lor.

Câțiva dintre angajatori care pot fi întâlniți pe 15-16 martie la Centrul Regional de Afaceri sunt: Akwel Automotive, Atoss, BeeSpeed subsidiara ZF, Bosch Service Solutions, Coca-Cola HBC Romania, Continental, DM Drogherie Markt, Draexlmaier Group, Dynata, Elektrobit, Faulhaber Motors, Flex, HELLA, Kaufland Romania, Kimball, Lidl Romania, Mahle, Microsoft, Nokia, ProCredit, Raiffeisen Bank, RapidSolution, REWE Romania – Penny Market, Rossini Sleeve Technologies, SAP, Te Connectivity, Toluna, Veoneer, Virtual 7, Visteon, Walter Group, Wipro Technology.

Mai multe detalii despre târgul de joburi Angajatori de TOP Timișoara pot fi accesate pe portalul de carieră www.hipo.ro, la secțiunea dedicată evenimentului: https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/

Despre admin 6369 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.