Prefecturile din țară, printre care și cea din Timiș, intră în grevă de avertisment

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Angajații din 33 de prefecturi din țară intră în grevă de avertisment joi, 10 februarie. Sunt nemulțumiți de salarizare și de faptul că sunt încadrați cu funcții teritoriale și nu de stat. Funcționarii publici și alți angajați din 33 de prefecturi, printre care și cea din Timiș, intră în grevă de avertisment joi, 10 februarie. Aceștia vor opri activitatea timp de o oră, în intervalul 10-11. Există mai multe nemulțumiri legate de încadrările pe post și de salarizare.

„Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor funcționarii publici reprezintă și apără interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”,

transmit aceștia. Greva de avertisment este inițiată de Sindicatul „Egalitatea”, care reprezintă Instituțiile Prefectului din 33 de județe ale țării: Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

      Alina Dana OLAR

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.