Bugetul propus de Consiliul Județean Timiș pentru 2022 a fost aprobat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local al județului Timiș pe anul 2022 a fost votat. Instituția a stabilit șase direcții principale în care vrea să investească bani în 2022. Miercuri, 9 februarie, propunerea de buget pe 2022 a Consiliului Județean Timiș (CJT) a fost votată în ședință extraordinară, printr-o videoconferință. Cu aviz favorabil din partea comisiilor reunite și în urma unor discuții în plen, bugetul local pentru 2022 a fost aprobat cu 33 de voturi pentru, zero voturi împotrivă și zero abțineri.

Călin Dobra de la PSD a propus un amendament prin care să se aloce 5 milioane de lei de la investițiile în drumurile județene pentru sprijinul Colterm, însă propunerea a fost respinsă de președintele CJ Timiș, Alin Nica, și nu a intrat la vot. CJT vrea să revitalizeze mai multe zone din Timișoara, să facă un parc creativ în apropierea orașului și o „pseudo-centură” pentru Lugoj.

La bugetul participativ se acordă cu un milion de lei mai mult față de anul trecut. Instituția ar vrea să aloce sume mai mari pentru drumuri, sănătate, cultură și pentru bugetul participativ, care se dublează.

Cele șase direcții principale în care Consiliul Județean Timiș vrea să investească bani în 2022:

♦ Mobilitate: 131 milioane de lei la rutier, 2,8 milioane de lei la feroviar, 1 milion de lei – naval și 2 milioane de lei în domeniul aerian.

♦ Calitatea vieții:

♦ 64 milioane de lei pentru sănătate, învățământ special – 23 milioane lei, protecție socială – 195,4 milioane lei, protecția mediului – 3,1 milioane lei, ISU – 4,3 milioane lei.

♦ Proiecte: proiecte UE – 167,7 milioane lei, PNDL – 15,9 milioane lei, rambursări – 22,8 milioane lei

♦ Patrimoniu: construcții noi – 96,5 milioane lei, reabilitări – 16,9 milioane lei, achiziții clădiri – 5 milioane lei, dotări – 6,3 milioane lei.

♦ Cultură: Tim Cultura – 5,5 milioane lei, acțiuni prioritare – 400.000 lei, programe minimale – 12,5 milioane lei, cotizație TM2023 – 750.000 lei.

♦ Eficientizare: digitalizare – 3,9 milioane lei, eficientizare energetică – 9 milioane lei, reorganizare DGSAPC – 3,8 milioane lei.

(N. S.)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.