Gala Excelenţei în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș 2017, eveniment aniversar sub semnul Centenarului Marii Uniri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În data de 26 octombrie 2018, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, la Centrul Regional de Afaceri, cea de-a 25-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, eveniment devenit unul de referință în vestul țării, cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri.

Topurile județene sunt organizate de către camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Pentru realizarea clasamentului, se prelucrează numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice.

Condițiile de eligibilitate sunt stabilite conform legii. În top sunt admise entitățile care sunt comercianți și îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. Nu sunt admise în clasament: grupurile de interes economic (GIE); firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul  asigurărilor sociale şi bugetul statului şi impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depăşeşte cuantumul creanţelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale şi bugetul statului; firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă; Firmele care la data realizării clasamentului se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate, insolvenţă.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2017 reunește 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe 7 domenii de axctivitate, grupe şi clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre CCIAT cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total.

Totodată, 238 firme a căror perseverenţă le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii șapte ani vor fi distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Metodologia de realizare a Topului Firmelor și clasamentul pot fi consultate pe site-ul CCIAT: http://top.cciat.ro.

 Comparație Top 2016 vs. Top 2017:

-Număr firme care au îndeplinit condițiile de eligibilitate: 8.554 vs  9.169

-Număr firme care au depus bilanțul contabil pentru excercițiul financiar trecut la termenul prevăzut de lege: 28.567 vs. 30.071

– Număr firme clasate pe locurile I, II şi III: 1.767 firme vs. 1.787 firme

Număr firme distinse cu Trofeul de Excelență: 111 firme vs. 238 firme

La prima ediție a Topului Firmelor din Județul Timiș pentru 1993 au intrat în competiție 178 de firme din 9.500 care au depus bilanțul contabil.

Parte integrată a topului firmelor, cea de-a 10-a ediţie a Topului Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul şi rolul pe care universităţile timişene le deţin în elita învăţământului academic românesc cât și calitatea comunicării şi colaborării prin proiecte comune viabile menite creșterii performanțelor mediului antreprenorial. Onoarea de a înmâna distincțiile rectorilor celor patru universități de stat timișorene revine acad. Dan DUBINĂ, Președintele Filialei Timiș a Academiei Române.

Ediția de anul acesta stă sub semnul Centenarului Marii Uniri dar și a aniversării a 25 ani de când CCIA Timiș organizează Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș. În acest context, CCIA Timiș acordă diplome aniversare unor firme membre care anul acesta împlinesc 25 ani de la înființare. Astfel, vor fi acordate diplome pentru 25 ani de activitate firmelor: S.C. COTTONTEX SRL, Cofetăria CODRINA, S.C. DUCODAN SRL, Imprimeria MIRTON, S.C. GINETTE FASHION, CAN-LEO SRL Jimbolia.

Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara (Prof.dr. Constantin Tudor LUCA – Manager, Prof.univ.dr. Dan GAIȚĂ – coordonator cercetare științifică) va primi DIPLOMA ANIVERSARĂ „25 ani de inimă sănătoasă”, în semn de prețuire pentru activitatea dedicată ameliorării calității vieții pacienților cardiovasculari.

Totodată, pentru prezența neîntreruptă timp de 25 ani în topul firmelor timișene, societățile comerciale ELBA SA și GRAFOPRINT SRL Timișoara vor fi distinse cu TROFEUL “25 ani de Excelenta in Afaceri”, ca recunoastere a locului binemeritat pe care cele două companii îl dețin în elita afacerilor timișene.

Ca la fiecare ediție, CCIA Timiș acordă premii și distincții speciale unor firme, asociații și instituții pentru realizări de excepție în domenii precum: responsabilitate socială, investiții, branding, ștafeta generațiilor, învățământ profesional în sistem dual, start-up inovativ, altele.

Pentru a 4-a oară consecutiv, CCIA Timiș acordă TROFEUL DE  EXCELENȚĂ PENTRU RESPONSABILITATE SOCIALĂ. Anul acesta, premiul va fi acordat Asociației Non Profit pentru Anestezie-Terapie Intensivă „Aurel Mogoșanu” (Prof. dr. Dorel SĂNDESC), pentru inițiativă și derularea proiectului umanitar „Împreună pentru viață” pentru cei „Izolați în România” (Dite Dinesz) și Fundației Ronald McDonald’s pentru colaborarea cu Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara, prin investiții în aparatură medicală și de laborator și crearea de facilități pentru găzduirea părinților copiilor internați.

În semn de apreciere pentru cea mai inovativă, vizibilă și de impact implicare în comunitate, prin proiectul imobiliar ISHO, o alternativă contemporană și concept unic de locuire în România, compania MULBERRY DEVELOPMENT (Ovidiu ȘANDOR) este distinsă cu TROFEUL DE  EXCELENȚĂ PENTRU INVESTIȚII CU IMPACT MAJOR ASUPRA CALITĂȚII VIEȚII.

TROFEUL DE EXCELENȚĂ “Brandul Anului” este acordat Clinicilor MEDICI’S Timișoara (dr. Adrian BĂDESCU) pentru rebrandingul profesionist și noua imagine de marcă Medici’s.

Cea de-a doua ediție a Trofeului “Stafeta Generatiilor – Cheia Succesului” revine firmei BERG BANAT Timișoara (fam. VIȘOIU) în semn de admirație și prețuire pentru povestea de succes a unei familii al cărui destin profesional este trasat de nevoia continuității și a tradiției.

În premieră în istoria Topului Firmelor din Județul Timiș, CCIA Timiș acordă DIPLOME DE EXCELENȚĂ PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL ÎN SISTEM DUAL, în semn de apreciere a implicării active și implementării cu succes a unui sistem de învăţământ profesional dual coerent și funcțional, unui număr de șase unități de învățământ tehnologic din Timișoara și Lugoj: Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic de Vest, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara și  Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” și Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj. Diplomele vor fi înmânate de prof. Aura DANIELESCU, inspector general școlar și de inspector Ildiko PATAKI, coordonator regional Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic / Secretar CR Vest.

În calitate de partener unic și oficial în România al Programului Climate KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, CCIA Timiș acordă, pentru a 3-a oară consecutiv, TROFEUL DE EXCELENȚĂ CLIMATE KIC, care anul acesta va fi acordat unui start-up inovativ RAWKERS Timișoara, prima firmă producătoare de brânză raw-vegană din România.

Pentru recunoaștere a produselor autohtone pe piețele intenaționale, vor fi premiate companiile AURA MINERAL  WATER, pentru obținerea la Intitutul Internațional pentru Gust și Calitate ITQI de la Bruxelles a CRYSTAL TASTE AWARD, distincție unică pentru un produs românesc care se acordă produselor care timp de 3 ani consecutivi au obținut 3 stele de aur și S.C. ARAMIC FOREST, pentru aprecierea calității vinurilor pe piața bavareză, cu ocazia participării firmei la Săptămâna Economiei Românești de la Munchen.

Premiile vor fi înmânate de conducerea CCIA Timiș, de oficiali ai administrației publice locale – Prefectul Județului Timiș, Președintele Consiliului Județean Timiș, Primarul Municipiului Timișoara, de personalități ale mediului universitar, diplomatic, politic, cultură.

Topul Firmelor din Județul Timiș reunește la fiecare ediție peste 800 de participanţi – reprezentanţi ai mediului de afaceri, înalți oficiali ai administrației publice centrale, regionale și locale, diplomați, reprezentanți de marcă ai mediului academic, magistrați, asociaţii de afaceri, camere de comerț din țară și străinătate, colaboratori şi parteneri ai CCIA Timiş, mass media.

Momente artistice de excepție, sub genericul „Marea Unire nu se uită niciodată”, vor fi oferite de Corul de fete al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” Timișoara, Corul de copii Cantanti, Fanfara Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, Clubul de Dans Sportiv MAGNUM. În concert aniversar: Tinu VEREȘEZAN.

Prezentator: Andrei BOROȘOVICI, Director TVR Timișoara.

Despre admin 6660 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.