Friptură de pui la cuptor, o rețetă pe placul tuturor

Share Button

Gustul și aroma minunată, suculența și tandrețea fripturilor de pui permit utilizarea acestui fel de mâncare în meniurile de zi cu zi și festiv, și datorită pregătirii ușoare, friptura de pui la cuptor oferă o preparare ușoară. Astfel vei ieși cu ”fața curată” deoarece vei putea improviza o masă festivă pentru oaspeți neașteptați. Puiul este un produs hrănitor și ușor digerabil, și este unul dintre componentele principale pentru dietă și, de asemenea, pentru dieta copiilor. Conținutul caloric al unei fripturi de pui la cuptor este de aproximativ 197 kcal, în timp ce carnea conține aproximativ 2 g de grăsimi și 23 g de proteine.

Friptura de pui gătită rapid este cea mai bună opțiune pentru prânz, cină, mic dejun copios. Rețeta propusă se face cu marinată pentru friptură de pui la cuptor. Aceasta va adăuga un gust picant, o va face fragedă și se va găti în câteva minute. Cea mai reușită marinată de pui este mierea. Oferă o dulceața ușoară de caramel care completează tandrețea cărnii albe, iar usturoiul și condimentele sporesc aroma gurii și conferă vasului o ușoară crustă.

Ingrediente

  • Pulpe de pui – 6 bucăți
  • Paprikă – 1 linguriță
  • Sare – 1 lingură
  • Piper negru măcinat – 0,5 linguriță
  • Miere – 250 grame
  • Sos de soia – 2 linguri/lingurițe
  • Usturoi – 3-4 căței
  • Făină – 2 linguri

Adesea marinata de pui se face cu maioneză, muștar și ketchup. Dar rețeta de friptură de pui la cuptor, marinată, sugerată aici, este cea mai potrivită. Pregătește carnea de pui în sos de miere. Poți folosi orice carne de pui pentru această rețetă. Pot fi pulpe, piept, aripi. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Într-un bol, combină făină, paprikă, sare și piper. Înmoaie fiecare bucată de carne în amestecul uscat. Într-un bol separat, combină mierea, sosul de soia și usturoiul tocat fin. Pune puiul într-o tavă de copt unsă în prealabil. Presară sosul de miere liber peste toate bucățile de carne. Acoperă cu o foaie de copt și introdu la cuptor pentru 30-35 de minute. Apoi scoate folia și continuă să coci încă 15 minute. Puiul delicios și aromat cu o crustă de caramel va fi cu siguranță pe placul tău și al celor dragi ție. Servește friptura de pui la cuptor cu orice fel de garnitură.

Friptură de pui la cuptor II

Acest fel de friptură de pui la cuptor se prepară foarte ușor, iar pe masa festivă puiul copt în cuptor arată minunat.

Ingrediente

  • Pulpe de pui – 2 kg
  • Maioneză – 3-4 linguri
  • Ardei roșu 0,25 linguriță
  • Piper negru – 0,25 linguriță
  • Cimbru – 0,25 linguriță
  • Turmeric – 0,25 linguriță
  • Sare -1 – 1,5 linguriță (după gust)

Spală și uscă pulpele de pui. Scoate pileița de pe pulpe. Condimentează cu sare și piper și apoi lasă puiul la frigider timp de 12 ore. Preîncălzește cuptorul și apoi pune bucățile de pui într-o tavă în care ai așezat o foaie de copt. Coace puiul la cuptor timp de 40-50 de minute la o temperatură de 200-220 de grade. Servește cu orice garnitură preferată de tine.

198

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.