Construcţii de hale – ce trebuie să știi?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Toți cei care au auzit cel puțin o dată despre construcția structurilor metalice, știu că acestea se disting prin investiții financiare reduse, construcția se realizează cu mare viteză, iar  fiabilitatea este garantată. Structurile pentru construcții de hale au atât de multe plusuri, încât îți este imposibil să refuzi ofertele firmei Staif Construct. Dar ce explică de fapt asemenea condiții favorabile? În primul rând – caracteristicile tehnologice ale acestui material de construcție.

Avantaj greutate

Primul avantaj, care distinge favorabil structurile metalice de cele din beton armat, este greutatea lor mult mai mică. Au un efect pozitiv asupra asamblării, dezasamblării și transportului. În același timp, fabricarea de structuri metalice nu poate fi numită prea complicată datorită producției în masă. Cu toate acestea, sunt impuse cerințele de fiabilitate foarte stricte. Structurile din oțel sunt cele mai ușoare din întreaga gamă de structuri portante, care sunt fabricate în prezent. Și acest indicator are două caracteristici: directă, care este greutatea structurii însăși și utilă, care înseamnă câtă greutate poate suporta structura.

Avantaj fiabilitate

Un avantaj incontestabil al structurilor metalice este fiabilitatea acestora. Este asigurat de caracteristicile oțelului, cum ar fi ductilitatea și rezistența. Omogenitatea oțelului, combinată cu structura fină, îl face un material foarte dur. Rezistența ridicată oferită de structura metalică, face hala impermeabilă la lichide și gaze.

Tehnologii avansate de producție

În mod tradițional, se crede că un producător străin furnizează piese de calitate mai bună pentru structurile metalice pentru hale, față de un producător intern. Acest mit este destul de răspândit, dar nu are niciun fundament, deoarece, majoritatea specialiștilor folosesc cele mai noi tehnologii. Acum, specialiștii sunt înarmați cu cele mai bune tehnologii de producție, ceea ce asigură calitatea ridicată a produsului împreună cu costurile reduse ale acestuia.

Muncă fizică minimă

Structurile metalice sunt fabricate în fabrici echipate cu instalații speciale. Aceasta afectează reducerea muncii manuale grele și elimină riscul de „factor uman”. Instalarea structurilor metalice nu necesită,  mult timp în comparație cu alte materiale, precum beton sau cărămidă. Cu ajutorul sudurii se pot rezolva cu ușurință probleme legate de întărirea structurii metalice sau reconstrucția acesteia, iar în caz de uzură fizică, poate fi prelucrată ulterior.

Viteza de instalare

Unul dintre avantajele principale, care nu poate fi supraestimat, este viteza fără precedent de instalare a structurii, pentru construcția de hale. Se pot construi hale la cheie indiferent de dimensiune și suprafață. „La cheie” înseamnă, de asemenea, proiectarea structurii și a sistemelor de inginerie, producția de construcții și livrarea sa pe teritoriul locației stabilite,  instalarea rețelelor clădirii etc. Implementarea tuturor acestor etape necesită un timp destul de scurt, față de clădirile din beton sau alt material.

Având în vedere avantajele structurilor metalice ușoare, ca și material pentru construcții de hale, putem spune că, pentru a economisi bani, decizia strategică corectă pentru o afacere, ar fi să-ți construiești propria hală.

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.