Podul de Fier a fost închis circulației rutiere

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Circulația rutieră a fost închisă, în această dimineață, pe Podul de Fier, în Lugoj, după ce nivelul râului Timiș a crescut, în urma precipitațiilor abundente căzute, în Banat, în ultimele 24 de ore.

Reprezentanții Primăriei Lugoj au anunțat că măsura este una preventivă.

Măsuri pentru diminuarea consecințelor
căderilor de precipitații din ultimele zile

„În ultimele zile pericolul de inundații a crescut foarte mult în municipiul Lugoj, atât din cauza precipitațiilor căzute, dar și a neglijenței celor de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) care nu au decolmatat canalele de scurgere a apei de pe Dealul Viilor și împrejurimi.

Ca urmare, în cursul zilei de ieri, 17 iunie, am solicitat ca primar, intervenția rapidă privind trecerea pe un sistem puternic de pompare în locul celui gravitațional în două zone ale orașului aflate în pericol de inundație. Este vorba de zona dintre străzile Casian Munteanu, Pescarilor și Moara Șpănească unde se află o stație de pompare puternică și de zona din spatele firmei Honeywell și a canalului aductor de pe Dealul Viilor un de se află o altă stație de pompare de mare putere.

Totodată, creșterea nivelului râului Timiș până la nivelul de inundație (gradația de nivel 24) și trepidațiile care au apărut la Podul de Fier, ne obligă să închidem temporar circulația pe Podul de Fier. În aceste momente, orice copac voluminos care este adus de apă poate lovi, dezechilibra sau chiar distruge structura Podului de Fier.

În aceste momente nu avem nevoie de dezinformări cum e cea apărută în ziarul Redeșteptarea și nici de sfaturile unor oameni care nu au făcut nimic în viața lor și de recomandări absurde să facem studii de fezabilitate în situații de urgență cum e cea de față.  De patru ani de zile încerc să conving actuala opoziție din Consiliul Local că avem nevoie de încă un pod peste Timiș pentru circulația rutieră. Altfel, cum e cazul acum, ne rămân doar Podul de Beton și  eventual cel de la centura ocolitoare dinspre Caransebes pentru a se putea circula cât de cât.

Mai amintesc aici că de 14 ori  am supus spre aprobare Consiliului Local propunerea către guvern ca imobilul de pe strada Timișoarei și implicit intrarea în cartierul Militari să treacă în domeniul public al Lugojului. La toate acestea ne-am lovit de refuzul opoziției care a blocat astfel orice posibilitate ca noi, primăria să putem interveni în zonă până nu avem aprobată oficial intrarea în cartier. Dar dreptatea a ieșit la iveală, iar Guvernul României prin HG.149 din 27 mai 2020 ne-a dat dreptate nouă, primăriei și a făcut de rușine opoziția.

Anunțăm lugojenii că facem tot posibilul să diminuăm consecințele acestei stihii care s-a abătut asupra orașului și sperăm că mâine, în jurul prânzului, dacă lucrurile merg bine să revenim la normal cu circulația pe Podul de Fier.

Ne cerem scuze cetățenilor pentru situația creată!”,

se arată în mesajul transmis de prof. Ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj

Despre admin 6695 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.