Foto! Proiecte Erasmus+, implementate la “Alexandru Roșca”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj a găzduit astăzi cercul pedagogic Valorizarea experiențelor dobândite prin proiectele Erasmus+:  EVERY STUDENT MATTERS! și INTEGRATE IT!”. La eveniment au participat cadre didactice din învățământul special și de masă din județul Timiș. După prezentarea multimedia a principalelor activități, participanții au avut oportunitatea de a exersa diverse jocuri interactive, de autocunoaștere, prevenire a discriminării și de stimulare a relațiilor pozitive  între elevi, în vederea utilizării viitoare la clasă.

 Astăzi, la școala noatră, se organizează cercul pedagocic al profesorilor din învățământul special, având ca temă valorizarea informațiilor dobândite prin proiectele “Erasmus Plus”. Două proiecte Erasmus+ se derulează în școala noastră, și anume, “Fiecare elev contează pentru noiși “Integrate IT”. La eveniment participă cadre didactice atât din învățământul special, cât și colegi din școlile de masă din Lugoj, unde colegii noștri, profesori itineranți, desfășoară activități de sprijin cu copiii care prezintă dificultăți în invățare”, a declarat Viorica Paraschivu, director CSEI Alexandru Roșca

 În cadrul proiectului ”Integrate IT”, a avut loc workshop-ul cu tema ”Comunicarea augmentativă și alternativă”, scopul acestuia fiind diseminarea experienței europene asimilate în urma participării a cinci reprezentanți ai școlii la modulul desfășurat în Anglia, în luna martie. Proiectul”Integrate IT” are ca parteneri școli din învățământul special și special-integrat din: Anglia, Turcia și Italia și tocmai de aceea vestimentația participanților a avut rolul să transmită valorile românești. Ia tradițională a fost la loc de cinste astăzi.

Pentru că partenerii noștri din țările europene sunt englezii, turcii, italienii, vrem să  arătăm frumosul nostru port popular, ia noastră națională”, a adăugat Viorica Paraschivu.

Participanților le-au fost prezentate și câteva dintre materialele didactice create de către echipa de proiect, dar și platforma digitală educațională pentru persoanele cu dizabilități și softul  Boarmaker, unde cei interesați au putut găsi materiale, lecții, dispozitive digitale sau fișe de lucru cu simboluri, pe care le pot utiliza în activitatea didactică.

Alina DAMIAN

 

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.