Foto! „Copiii în lumea teatrului”! Tinere talente pe scena teatrului lugojean

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Festivalul de teatru „Copiii în lumea teatrului”, care se desfășoară în perioada 30 mai-15 iunie la Lugoj, a debutat cum nu se putea mai bine ieri. Sala teatrului „Traian Grozăvescu” a fost neîncăpătoare pentru elevi, profesori și părinți care au venit să vizioneze cele 21 de momente puse în scenă de elevi de la Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și de preșcolari de la Grădinița PP2. Interpretările au fost dintre cele mai diverse, de la piese de teatru și poezii în grai bănățean până  la cântece cu bastoane muzicale. Reprezentațiile copiilor au impresionat în așa măsură membrii juriului, încât fiecare a primit un premiu.

Eu zic că prima zi a fost un succes. A fost un spectacol cu sala plină. Chiar nu au mai fost locuri și s-a stat în picioare. Foarte mulți copii, foarte mulți părinți și părerea mea a fost că toată lumea a fost încântată la finalul spectacolului. Despre calitatea momentelor puse în scenă ce puteți să-mi spuneți? Toate momentele au fost extraordinare. Chiar m-am gândit că membrii juriului vor avea o sarcină dificilă pentru că va fi foarte greu să aleagă piesele care vor primi premiu. De aceea au și hotărât în momentul în care au jurizat să ofere doar marele premiu, pentru că este o tradiție a școlii, și la restul momentelor, la fiecare s-a încercat să se găsească ce a avut momentul deosebit, așa că fiecare moment din spectacol a primit câte un premiu”, a declarat Dana Tipei, directoarea Școlii Gimnaziale „Anișoara Odeanu”.

Marele premiu a fost câștigat de piesa „Pinocchio”, pusă în scenă de elevii clasei a III-a A și a IV-a D, de la Școala „Anișoara Odeanu”, coordonatori fiind Mariana Fratuțescu și Corina Dulcu, însă au fost și alte momente premiate. Spre exemplu, premiul special al juriului a revenit clasei a V-a de la școala organizatoare, cu piesa „Vizită”, având-o coordonator pe profesoara Denisia Dimulescu. Premiul de popularitate a revenit piesei „Pomul cu ciori”, tot a unei clase de a V-a, coordonator Monica Cerbu. Premiul pentru originalitate, care a smuls ropote de aplauze, a revenit clasei a II-a, coordonator Simon Banda, pentru cântece cu bastoane muzicale. Așa cum se așteptau înainte de spectacol, membrii juriului, actrița Ileana Căprariu, colegul nostru, Marius Gangan – realizator de emisiuni tv, și directorul Bibliotecii Municipale, Henrieta Szabo, au avut o misiune dificilă pentru că fiecare prestație a avut ceva aparte.

Este pentru prima oară când sunt invitată să particip în juriu pentru a-i vedea pe acești copii minunați. Bineînțeles că mă aștept la foarte multe lucruri bune. Copiii sunt talentați, pentru că ei sunt puri și sunt adevărați. Sub o mână capabilă să îi educe, ei vor da totul pe scenă. Și atunci mă aștept să avem o misiune foarte grea, pentru că eu cred că foarte mulți dintre ei vor fi foarte buni. Și de ce nu, poate se aleg actori pentru teatrul lugojean”, a precizat Ileana Căprariu, actriță la teatrul municipal.

Festivalul de teatru continuă la Lugoj cu activități dintre cele mai diverse. Nu vor lipsi ateliere de teatru pentru copii, susținute de actrița Daniela Bostan de la Teatrul Național din Timișoara și actorul Victor Bucur de la Teatrul de Operetă din București. Apoi va avea loc o întâlnire a profesorilor Școlii Gimnaziale „Anișoara Odeanu” cu specialiști în artă teatrală. Festivalul este organizat de Asociația „Educația – fereastra spre viitor”, în colaborare cu Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” și este finanțat de către Primăria Lugoj.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.