FIRST Tech Challenge Romania, o nouă provocare pentru elevii Liceului “ Traian Vuia” din Făget

Proiectul First Tech Challenge Romania își propune să încurajeze tinerii în utilizarea principiilor de inginerie în cadrul disciplinei de robotică, într-un mediu competitiv, oferindu-le șansa de a experimenta cunoștințele teoretice acumulate la orele de curs, dar și de a învăța lucruri noi. Fiindcă are scopul de a scoate la iveală tineri talentați, care vor crea viitorul în știință și tehnologie, competiția organizată de către Asociația „Nație prin Educație” și McCANN Bucharest are sprijinul unor parteneri importanți, respectiv BRD-Groupe Société Générale, Vodafone România și Dedeman. Liceul Traian Vuia din Faget a intrat în această competițe în urma unei evaluari  deosebit de riguroase.

Victor Birău, directorul Liceului Traian Vuia din Făget, condu-cătorul acestui proiect și echipa sa de elevi au acceptat această provocare și s-au înscris în competiție.

„Făgetul a intrat în competițe în urma unei evaluări și a primit kit, piese robotică, softuri, imprimantă 3D și o trusă de scule în valoare de 18.303,52 de lei. Elevii liceului nostru trebuie să construiască un robot, iar apoi vor participa  la  diferite competiții naționale și internaționale. Evenimentele sunt pe agenda Ministerului Educației Naționale. FIRST® Tech Challenge este un program dedicat elevilor, care își propune să le ofere o experiență unică și stimulantă. În fiecare an, echipele participă la un nou joc, unde proiectează, construiesc, testează și programează roboți autonomi și conduși de operatori, care trebuie să îndeplinească o serie de sarcini”,

spune directorul Liceului Traian Vuia din Făget, Victor Birău.

Nucleul echipei este alcătuit din: Cisar Eduard, Brandt Ioan și Monus Leonard, urmând să li se alăture și alți colegi care au idei și competențe pe această temă.

„Programul FIRST Tech Challenge dezvoltă abilități în Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM) și ne învață  principiile ingineriei (precum crearea unui caiet tehnic) și desigur să apreciem valoarea muncii, inovației și a selectării ideilor. Noi vom crea un robot  care de fapt este un vehicul comandat de la distanță, proiectat și construit de echipa noastră. Echipa va avea 10-15 elevi, dintre care am constituit o echipă principală, care se ocupă de toate aspectele proiectului, iar echipa secundară se va ocupa cu participarea la toate activitățile care constau în construirea robotului, programare și pentru furnizarea de idei în realizarea unui proiect cât mai reușit”,

spune Cisar Eduard, elev în clasa a XII-A.

Dan TIMARU


Descoperă mai multe la Actualitatea Online

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.