Dorel din Banat loveşte mortal

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După ce a dărămat ziduri care nu trebuiau dărâmate, după ce a  distrus tuburi de canalizare și a spulberat instalații de gaz, Dorel din Banat s-a reprofilat. Acum deratizează oameni!

O firmă cu sediul într-un apartament din Timișoara, potrivit informaţiilor fiscale, care figurează ca neavând niciun angajat, a folosit pentru deratizare  substanțe cu grad 1 de toxicitate. În urma acestei crase inconștiențe, au  murit un bebeluș de 10 zile, un copilaș de 3 ani și mama acestuia, de 29 de ani. Specialiștii în cercetare chimică au constatat că substanța folosită este extrem de toxică și că se poate cumpăra doar cu autorizație specială, însă Dorel a luat-o de pe piața neagră. Este vorba de Delicia Gastoxin, în formă de tablete rotunde, pe bază de fosfură de aluminiu. Este un insecticid fumigant, destinat combaterii dăunătorilor cerealelor depozitate și a rozătoarelor mari din culturile de câmp. Gazul de fosfină este eliberat în prezența umezelii și constituie un puternic toxic pentru toate formele de viaţă. Nu există nicio substanță care să o neutralizeze. Fosfina, prin inhalare, blochează căile respiratorii prin eliminarea apei din celule. Ministerul Sănătăţii anunţă că, după deratizarea de la Timişoara, 12 adulţi şi 16 copii au fost internați în spital. Atenție cetățeni, Dorel nu doarme!

Dan TIMARU

Comunicat de presă

Compartimentul de informare și relații publice din cardul Parchetul de pe Tribunalul Timiș este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus la data de 19.11.2019 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul B.I.S. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și traficul de produse sau substanțe toxice în formă continuată (trei acte materiale), ambele în concurs real.  Din cuprinsul ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale rezultă că inculpatul, în data de 15.11.2019, între orele 10.00-13.00, în data de 16.11.2019, în jurul orei 13.30, precum și în dimineața zilei de 18.11.2019, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Timișoara, a efectuat activități de deratizare în trei imobile diferite de pe raza Municipiului Timișoara, scop în care a folosit fără drept insecticidul cu denumirea ”Delicia – Gastoxin”, sub formă de tablete, produs omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecția plantelor, ce conține o substanță foarte toxică (fosfura de aluminiu,   concentrație 56%), fără a avea autorizație de utilizare eliberată de către Autoritatea Națională Fitosanitară, activități în urma cărora gazul toxic emanat de către insecticid în contactul cu aerul s-a răspândit la apartamentele locuite dintr-unul din imobilele respective, alăturate celor în care a fost folosite substanța toxică, conducând apoi la decesul a trei victime (doi minori și un adult). În data de 18.09.2019, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timișoara, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru 30 de zile. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept. (A. P.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.