Cum a fost jefuit poporul român (10)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Elena Lupescu

Eliminare de capitaliști români. În anul 1924, deși s-au certat între ele, uniunile monopoliste străine s-au solidarizat pentru a pune mâna pe toate resursele de petrol, eliminând cât mai mult pe capitaliștii români.

Prințul Carol al 2-lea, la jaf. Prințul Carol, în funcția de inspector general al aviației militare, a constituit cu prințul Paul al Greciei o asociație de afaceri cu avioane. Cu afacerile făcute, amândoi bagă în buzunar 100 milioane lei pentru prima afacere și 140 milioane lei pentru a doua. În urma cercetărilor, justiția militară a arestat câțiva ofițeri complici, însă,  sub presiunea monarhiei, totul se mușamalizează.

Bani scoși din țară. În acest an 1924, capitaliștii străini au scos din țară 6 miliarde de lei.

Pagube de război. În anul 1925, România a prezentat valoarea pagu-belor de război și grelele datorii pentru marile puteri occidentale. Dar pe occidentali nu i-au interesat pagubele României, iar în ce privește datoriile, au fost „mărinimoși”, reeșalonându-le cu dobândă, neiertând România de niciun leu.

Caracter tâlhăresc. Datoria Ro-mâniei față de SUA se ridica la 36 milioane de dolari. La această sumă s-a adăugat o dobândă de 8 milioane de dolari, total datorii 44 milioane de dolari. Guvernul american a căzut la înțelegere cu guvernul român, ca această sumă să fie achitată în etape. Pentru stingerea acestei datorii în etape, România trebuia să plătească drept „interese” 77 milioane de dolari, în total 122 milioane de dolari (17 miliarde de lei).

Soldații fără echipament. În armată, soldații s-au plâns că nu au pantaloni și bocanci, fiind siliți să poarte hainele și opincile cu care au venit de acasă.

Bani scoși din țară. În acest an 1925, capitaliștii străini au scos din țară dividende în valoare de 8 miliarde lei.

Îmbogățirea prefecților. În anul 1926, prefecții și primarii continuă să se îmbogățească pe spatele populației.

Bani scoși din țară. În acest an, capitaliștii străini au scos din țară di-vidende în valoare de 10 miliarde de lei.

Cheltuieli ale familiei regale. În anul 1927, guvernul a stabilit cheltuieli anuale în valoare de 21 milioane lei pentru regele Mihai I, 20 milioane lei pentru regina Maria, 7 milioane lei pentru Elena, mama lui Mihai, și 7 milioane lei pentru Nicolae, unchiul lui Mihai, care era bețivan și scandalagiu.

Bani scoși din țară. În acest an 1927, capitaliștii străini au scos din țară dividende în valoare de 12 miliarde de lei.

Bani trimiși în secret. În anul 1928, regina Maria a trimis în secret bani din bugetul țării, cu care Carol al 2 – lea a cumpărat un castel în Franța pentru Elena Lupescu, concubina lui. Scopul a fost ca fiul ei, Carol al 2-lea, să renunțe la tronul României și să rămână cu E. Lupescu în străinătate, deoarece, în conducerea României, regina dorea să aibă ultimul cuvânt, ca o  bunică de sultan.

Elena Lupescu

As. Mil. R. R. „Lt. erou P.Laţcu” Lugoj

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.