Filmul evenimentelor din iulie 8,9 prin care Lugojul a rămas fără primar

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Vă prezentăm filmul evenimentelor din iulie 8,9 prin care Claudiu Buciu a pierdut, în mai puțin de 24 de ore, și șefia PNL și funcția de primar al orașului, precum și schimbările care au avut loc la vârful administrației locale.

Buciu a fost schimbat. Primarul comunei Știuca este noul președinte al PNL Lugoj

Biroul Politic Județean al PNL Timiș a decis, joi, cu unanimitate de voturi, numirea primarului comunei Știuca, Vasile Bejera, în funcția de președinte interimar al organizației PNL Lugoj.

„Decizia vine ca urmare a faptului că organizația PNL Lugoj nu a organizat alegeri statutare, desconsiderând timp de 1 an, solicitările repetate ale conducerii județene și naționale.

Totodată, s-a luat în considerare modul deficitar în care actualul primar al orașului Lugoj colaborează în interiorul organizației PNL Timiș și s-au analizat suspiciunile care planează asupra intențiilor politice ale acestuia.

Mandatul noului președinte interimar va fi acela de a găsi cele mai bune soluții pentru ca organizația locală din Lugoj să înceapă să funcționeze corect din punct de vedere statutar, politic și administrativ.

Decizia de azi a Biroului Politic Județean al PNL Timiș vine ca o măsură constructivă menită să încurajeze dialogul și identificarea celor mai bune modalități prin care  obiectivul PNL Timiș este respectat, și anume: politica în interesul cetățenilor”, au transmis reprezentanții PNL Timiș.

Totodată, PNL Timiș a mai transmis că „organizația județeană a Partidului Național Liberal își exprimă deschiderea și disponibilitatea pentru toți cei care cred că pot aduce plus-valoare prin contribuția lor, la consolidarea echipei liberale din Lugoj”.

Claudiu Buciu nu mai este primar. Prefectul a semnat ordinul de încetare a mandatului

Claudiu Buciu și-a pierdut mandatul de edil șef al Lugojului. Anunțul oficial a fost făcut de către prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu.

Pe numele lui Buciu a curs cu plângeri la prefectură, asta după ce edilul a decis să desfințeze mai multe instituții din oraș.

Recent, Buciu a fost blamat de către comunitate pentru slaba implicare în rezolvarea problemelor de orice natură din oraș.

Buciu a mers până într-acolo încât a dat vina pe ziariști pentru o lucrare eșuată.

Deocamdată, informația venită de la prefectură este că edilul șef și-ar fi schimbat domiciliul.

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat vineri că a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al municipiului Lugoj al primarului Claudiu Buciu.

„Instituția Prefectului a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar al municipiului Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, și-a schimbat domiciliul din România în Germania timp de aproximativ o lună și jumătate în cursul anului 2022.

Legea este foarte clară în acest sens, Codul Administrativ precizează la Articolul 160, litera C, că mandatul primarului încetează de drept la schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială.

Nu-mi rămâne decât să închei înainte de termen mandatul domnului primar Buciu de la Lugoj.

Legea stipulează solicitarea unui referat din partea secretarului municipiului Lugoj, am primit referatul și chiar acum am semnat ordinul de încheiere a mandatului.

Nu am nicio bucurie în acest sens și consider că relația dintre un primar și cetățenii care l-au ales este sacră.

Poate de aceea este cu atât mai complicat, mai ales că poate părea o chestiune de nuanță, dar legea este foarte clară și nu suportă nicio interpretare în acest sens”, a declarat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Atribuțiile de primar al Lugojului au fost preluate de viceprimarul liberal Bogdan Blidariu. Ordinul de încetare a mandatului primarului Claudiu Buciu poate fi atacat în instanța de contencios administrativ.

Dacă ordinul nu este atacat în instanță sau dacă instanța menține ordinul, viceprimarul Bogdan Blidariu va păstra  atribuțiile până la organizarea de alegeri anticipate pentru funcția de primar.

După ce a rămas fără mandatul de primar, Claudiu Buciu s-a adresat lugojenilor

După ce a rămas fără mandatul  de primar al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu a transmis lugojenilor un mesaj,  pe Facebook, în care precizează că „situația poate fi lămurită definitiv și irevocabil doar în instanță”, menționând că decizia prefectului de Timiș are la bază faptul că, pentru o perioadă scurtă de timp a deținut atât un pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate, cât și o carte de identitate de cetățean român cu domiciliul în Lugoj.

Rocada mare la Primăria Lugoj. Claudiu Buciu este noul consilier personal al noului primar

Claudiu Buciu, care s-a trezit cu mandatul încheiat înainte de termen printr-un ordin de prefect, nu rămâne fără activitate până la soluționarea contestației. Buciu a fost imediat luat în echipă de către noul primar interimar, fiind acum consilierul personal al lui Bogdan Blidariu.

Cei trei noi consilieri ai noului primar sunt Emilia Grosu, Denisa Florea și Claudiu Buciu.

Roxana Alexa și Paul Gribincea nu mai sunt consilieri personali ai primarului.

Cei trei consilieri împart funcțiile între primar și viceprimar.

City managerul orașului, Anca Micșa-Oprea, va rămâne deocamdată pe funcție.

În primărie bate din nou vânt de schimbare, asta pentru că noul primar s-ar putea să vrea la rândul lui să facă schimbări în ceea ce privește organigrama administrației orașului de pe Timiș.

Într-o ședință extraordinară convocată de îndată, Consiliul Local Lugoj a hotărât ca atribuțiile viceprimarului Bogdan Blidariu, care a devenit primar intermar, să fie preluate, temporar, de către consilierul liberal Adrian Serendan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.