Excursie în loc de balul pensionarilor, propunerea administrației locale pentru vârstnicii Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Excursie în loc de balul pensionarilor, aceasta este propunerea administrației locale lugojene de recreere a persoanelor vârstnice pentru anul acesta. Primarul Francisc Boldea a găsit această modalitate, pentru a participa mai mulți pesnionari decât cei care participau în anii trecuți la Balul Pensionarilor, unde locurile erau limitate. Excursiile vor fi organizate după data de 1 octombrie, iar destinațiile sunt Românești și Luncani. Vârsnicii care doresc să se înscrie o pot face la Centrul Sf. Nicolae de pe strada Anișoara Odeanu, fiind nevoie doar de cuponul de pensie. Astfel pot petrece o întreagă zi dedicată lor.

 “Vom face altfel, din cauză că restaurantele sunt ocupate pentru a primi un număr de 400- 500 de persoane. Dacă am face pentru un număr mic s-ar produce o nemulțumire în rândul pensionarilor. Ca atare, o să adoptăm de anul acesta o nouă metodă de serbare, pe lângă ceea ce facem la Centrul Sf. Nicolae de pe str. Anișoara Odeanu, o zi dedicată lor. Pe restul pensionarilor, îi anunț pe această cale că la același centru se fac înscrieri pentru  o excursie la Românești sau la Luncani. Excursia este gratuită. Indiferent de numărul persoanelor vom folosi un autocar, două, zece, cât este necesar, pentru a le crea o zi frumoasă”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

 Excursiile vor fi organizate în zile diferite, în funcție de numărul persoanelor care se înscriu și se va merge cu autocarul.

Credem că va fi de bun augur de acum încolo să schimbăm balurile pensionarilor la care de obicei participau cam aceleași persoane. Acum vom da posibilitatea la foarte multe persoane să participe și să beneficieze de ziua persoanelor vârstnice. Vor fi zile diferite în care se va pleca, nu vom putea în aceeași zi cu 10 autocare, într-o zi vor fi două- trei, în funcție de cum se programează oamenii”, a adăugat edilul șef al Lugojului.

Suma necesară acestui demers este de aproximativ 40.000 de lei. Pe lângă aceste excursii organizate pe durata lunii viitoare, în 1 octombrie la Centrul de Zi de pe Strada Anișoara Odeanu va fi serbată Ziua Persoanelor Vârstnice. Activitățile sunt organizate de Primăria Lugoj, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială.

Alina DAMIAN

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.