Actorii lugojeni, invitaţi la două festivaluri naţionale de teatru, la Medgidia şi la Roman

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 27-29 septembrie 2019, se va desfăşura, la Medgidia, cea de a VIII-a ediție a Festivalului Naţional de Teatru „Tanța și Costel”. La acest festival, alături de Teatrul „Thetis” din Medgidia, Teatrul „Pro Actoria” din Mediaș, Teatrul „Redoute” din Brașov, Teatrul „ArtArm” Iași, Teatrul „Skepsis” Alba Iulia, Teatrul „DA” Reșița și Teatrul Municipal Buzău, actorii lugojeni Constantin Ilie, Alexandra Jivan, Loredana Lupescu, Cristina Velici, Cristian Alexandru și Emanuel Cebzan, vor prezenta piesa pentru copii și tineret „De ce n-are ursul coadă”, după I. Creangă, în regia Mariei Voronca, singurul spectacol din festival care se adresează acestui important segment de public.

La o săptămână după Medgidia, artiștii lugojeni se vor deplasa la Roman, pentru a participa, în perioada 10-12 octombrie, la o altă cunoscută manifestare teatrală, Festivalul Național de Teatru „Dan Alexandrescu”, ajuns la cea de a IV-a ediție. La invitația organizatorilor – Consiliul Județean Neamț, Primăria Municipiului Roman și Teatrul „Dan Alexandrescu” Roman – actorii lugojeni vor prezenta comedia de mare succes „Balul”, după W. Shakespeare, în regia lui Sorin Misirianțu.

Din distribuție fac parte actorii Tudor Trăilă, Ileana Căprariu, Constantin Goloșie, Constantin Ilie, Cristina Velici și Roxana Alexa. Alături de lugojeni, la această ediție a festivalului vor participa trupe de teatru din Caracal, Fălticeni, Medgidia, Mediaș, Brașov, Reghin și Roman.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.