După 44 de ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

E umitor să vezi cum, după 44 de ani, nu s-a schimbat nimic în ceea ce-i unește pe membrii unui grup, peste care a trecut comunismul, o revoluție, postcomunismul cu democrația lui originală și, în fine, acest capitalism sălbatic. E drept că timpul și-a lăsat amprenta, mai mult sau mai puțin, pe fețele unora dintre ei, e drept că viața i-a împrăștiat în cele patru colțuri ale țării, dar niciunul dintre ei nu și-a părăsit țara, cum fac tinerii din ziua de azi. Au rămas aici și și-au văzut de treabă sau au pus umărul la reconstrucția societății.

Cum vor fi fiind copiii lor, copiii copiilor lor, asta rămâne de văzut. Oricum, fără niciun fel de exagerare, se poate spune că ei pot fi un exemplu nu doar pentru comunitatea din care fac parte, ci pentru orice trăitor pe aceste meleaguri. Spuneam că viața i-a împrăștiat în cele patru colțuri ale țării, dar tot ea, viața, sau mai bine zis liantul care îi leagă, i-a adus din nou împreună, o dată la cinci ani, mai nou o dată pe an, pentru a da seamă fiecare de realizările sale și pentru a se bucura împreună. Așa a fost și în acest an, mai exact în weekendul trecut, când s-au întâlnit la Pensiunea Daniela, din Băile Felix.

Au pus stăpânire pe ea și timp de trei zile au depănat amintiri, au dezbătut soarta învățământului românesc și rolul primordial al educației, au făcut și puțină politică, dar cele mai interesante discuții au fost cele pe teme de știință, filosofie, religie, care i-au îmbogățit spiritual și sufletește, cred, pe fiecare. Dar pentru că nu v-am spus despre ce grup este vorba, trebuie să o fac acum.

Așadar, după cum se poate vedea și din imaginea de mai sus, este vorba despre absolvenții Liceului „Traian Vuia” din Făget – Timiș, promoția 1975 (după spusele unor profesori cu vechime, grupul cel mai omogen, mai serios și mai valoros din istoria liceului), grup din care face parte, bucuros, și autorul acestor rânduri.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.