„Dragonul Alb”, cel mai lung pod de sticlă din lume, a intrat în Cartea Recordurilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Un pod de sticlă de peste 600 de metri, suspendat între doi munţi din Vietnam, a devenit o atracție turistică puternică.

Cu o lungime de 632 de metri, construit la aproximativ 150 de metri înălțime, Bach Long (Dragonul Alb), cel mai lung pod de sticlă din lume, face parte din complexul turistic Insula Moc Chau, care include și un hotel de cinci stele, un parc de distracții și o zonă culinară pentru minorități etnice.

„Dragonul Alb” este capabil să reziste la greutatea a cel puțin 500 de oameni care merg pe el în același timp.

Podurile vietnameze au câștigat notorietate în 2018 odată cu deschiderea Podului de Aur (Cao Vang), în orașul de coastă Da Nang, care este catalogat drept Noua Minune a Lumii datorită arhitecturii sale unice.

Podul este o trecere între o replică a unui sat francez și oaza de flori Le Jardin D’Amour, în complexul Ba Na Hills, iar de la înălțimea acestuia un vizitator se poate bucura de o vedere panoramică de neegalat asupra munților Parcului Național Nui Chua.

Debarcaderul impresionant, care pare a fi susținut de două mâini uriașe, are o lungime totală de 150 de metri. Baza podului este realizată dintr-o sticlă în trei straturi, fiecare cu o grosime de 40 de milimetri.

„Dragonul Alb” a intrat în Cartea Recordurilor. Podul din Vietnam l-a detronat pe cel din China, care deţine recordul de lungime de 562 de metri.

Podul Dragonului Alb: podul de sticlă, leagă două vârfuri din zonele muntoase din nord-vestul Vietnamului, a fost recunoscut de celebrul Guinness World Records drept cel mai lung pod de sticlă din lume.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.