Două partide primesc spații pentru sedii de la Consiliul Local Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

USR și AUR primesc spații de la Consiliul Local Lugoj, în care să-și organizeze sediul și să desfășoare activități politice și parlamentare.  

USR primește un spațiu de 52,7 mp, pe strada Mocioni, pentru care va plăti o chirie 339 de euro/lună.

AUR primește un spațiu de 49,3 mp, pe str. Avram Iancu, pentru care va plăti o chirie lunară de 205 euro/lună.

Referitor la faptul că în presa locală au apărut informații tendențioase privind închirierea fără licitație publică, de către USR, a unui spațiu în zona „0” a orasului, Erwin Floroni, președintele USR Lugoj,  a ținut să precizeze:

„Noi am cerut la primărie să închiriem un spațiu. Oricare. Nu acel spațiu. Conform legislației. Legea 344/2006, Articolul 26, stipulează:
(1) Autoritățile administrației publice centrale și locale pot asigura spații pentru sediile centrale și locale ale partidelor politice, precum și terenurile aferente, la cererea motivată a acestora.
(2) Partidele politice pot primi cel mult câte un sediu pe unitate administrativ-teritorială.
(3) Închirierea de către autoritățile locale a spațiilor destinate sediilor partidelor politice urmează regimul juridic prevăzut pentru închirierea spațiilor cu destinație de locuință.
Prețul de închiriere se stabilește în echivalare cu prețul locuințelor. Evaluatorul a luat ca referință societățile comerciale”.

Ambele partide funcționează, în prezent, în spații închiriate de la persoane private. Anul trecut au solicitat consiliului local alocarea unui spațiu pentru activități politice și parlamentare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.