Doar două candidaturi au fost anunțate pentru funcția de primar al Lugojului: Călin Dobra (PSD) și Mihai Heimann – independent

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Doar două candidaturi au fost anunțate pentru postul de primar al Lugojului, deși Guvernul nu a decis încă data organizării alegerilor anticipate.

♦ Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, a precizat că din partea social-democraților va intra în cursă Călin Dobra, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, în prezent președintele PSD Lugoj.

♦ Fotoliul de primar al Lugojului este dorit și de un independent, Mihai Heimann, un om de afaceri născut în municipiul de pe Timiș, dar stabilit, în prezent, la București.

♦ USR, deși nu a nominalizat, deocamdată, un candidat pentru funcția de primar al Lugojului, a făcut apel la locuitorii orașului să se înscrie în partid și să se implice mai mult în rezolvarea problemelor orașului.

♦ În schimb, PMP Lugoj ar putea să nu desemneze un candidat la alegerile parțiale pentru funcția de primar. Președintele PMP Lugoj, Fedor Mașniță, spune că, aproape sigur, PMP Lugoj nu va participa la alegerile parțiale, în cazul în care acestea vor fi organizate.

„Nu am avut discuții încă despre ce facem în cazul alegerilor parțiale. Eu, personal, cred că nu vom nominaliza pe cineva la aceste alegeri. PMP Lugoj este în reconstrucție, căutăm membri, candidat de primar, încercăm să ne consolidăm poziția pe scena politică locală și județeană și vrem să redevenim o filială puternică.

Toate planurile sunt făcute pentru 2024. Să întrăm într-o luptă politică în două-patru sau șase luni, am pune în pericol întreg anul electoral 2024, în care știm cu toții că sunt patru rânduri de alegeri. PMP Lugoj e o organizație în creștere, însă un efort acum ne-ar slăbi pentru alegerile de peste doi ani.

Eu privesc lucrurile realist. Să spunem că o să câștigăm acum funcția de primar. Ce putem face în doi ani cu un consiliu ostil? PNL are primarul, vicele și încă o armată de consilieri. Practic, doi ani o să faci figurație. E greu de „spart” o echipă de 2-3 consilieri, dar să te mai și impui în fața a 12-13?

Nu cred că numai eu gândesc așa. Toți președinții de filiale din Lugoj trebuie să gândească așa. Ce să facă un primar cu unul, doi sau patru consilieri? Deci, nu cred că vom merge la aceste alegeri cu un candidat, e părerea mea, dar o decizie finală va fi luată în interiorul partidului”, a declarat Fedor Mașniță.

PMP Lugoj este în opoziție față de PNL în consiliul local și, în acest moment, deține o funcție de consilier.

Postul de primar al Lugojului a rămas vacant după ce mandatul liberalului Claudiu Buciu a încetat înainte de termen, ca urmare a schimbării domiciliului.

N. SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.