AEP anunță alegeri parțiale pentru funcția de primar la Lugoj și la Mănăștiur

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că va prezența în ședința de guvern o informare privind localitățile în care sunt îndeplinite condițiile pentru organizarea alegerilor parțiale pentru primar și consiliul local.

„În conformitate cu prevederile art. 143 alin. (1), art. 149 alin. (8) și art. 160 alin. (11) din Ordonanță de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, la acest moment, potrivit comunicărilor transmise de instituțiile prefectului, la solicitarea Autorității Electorale Permanente și a informațiilor afișate pe Portalul instanțelor de judecată, sunt întrunite condițiile pentru organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de primar în 50 de circumscripții electorale, iar pentru consiliul local, într-o circumscripție electorală”,  transmite AEP.

În județul Timiș, pentru funcția de primar se organizează alegeri în Municipiul Lugoj, în Comuna Mănăștiur, în Comuna Giroc și în Comuna Checea.

Autoritatea Electorală Permanentă solicită Executivului să stabilească data alegerilor parțiale. Conform legii 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, data desfășurării alegerilor parțiale se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

De menționat că unele localităţi nu au primar ales direct de cetăţeni, din 2021. Ciudate sunt însă situațiile în care unele localități au rămas fără primar. Vă prezentăm doar câteva:

♦ Jibert (Braşov); primarul a fost omorât în bătaie de un consilier local;

♦ Sărăţeni (Mureş); primarul a murit asfixiat într-o fosă septică;

♦ Şimian (Bihor): primarul a murit după ce a căzut dintr-un copac;

♦ Sângeorz-Băi (Bistriţa-Năsăud): primarul a fost condamnat a doua oară într-o cauză  penală, pentru că a condus beat;

♦ Valea Salciei (Buzău); primarul s-a angajat la Curtea de Conturi;

♦ Blândeşti (Botoşani): primarul şi viceprimarul au fost găsiţi în conflict de interese;

♦ Lopătari (Buzău): primarul a demisionat;

♦ La Lugoj, Claudiu Buciu a fost demis pentru că și-a schimbat domiciliul în timpul mandatului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.