Din poziţia în care se află, Ioan Ambruş vrea să rezolve situaţia privind cartierul Militari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

bty

În cea de a doua întâlnire pe care a avut-o cu ziariștii lugojeni, Ioan Ambruș, fostul președinte al PNL Lugoj, a ținut să precizeze că nu a demisionat din Consiliul Local Lugoj, ci doar din Partidul Național Liberal, al cărui membru a fost timp de 16 ani. Ambruș susține că încă este membru al Consiliului Local Lugoj întrucât Prefectura nu a emis nicio decizie privind înlocuirea sa și, prin urmare, poate participa la ședințe, având drept de vot.

„Am discutat cu secretarul municipiului, Dan Ciucu, și încă sunt consilier local, neexistând nicio hârtie din partea prefectului pentru înlocuirea mea”, a declarat fostul președinte al PNL Lugoj, mențio-nând că săptămâna viitoare, dacă va fi convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Lugoj, va participa la dezbateri, având un scop clar și anume acela de a rezolva situația preluării terenului din cartierul Militari de la Ministerul Apărării Naționale.

„Problema cartierului Militari trebuie rezolvată! Trebuie să fim conștienți că municipiul Lugoj nu are locuințe sociale, iar cele două blocuri trebuie să fie finalizate, ca să putem oferi și noi lugojenilor care au nevoie locuințe sociale decente. Din punc-tul meu de vedere, motivările arhitectului șef și ale celor de la investiții sunt viabile. Și fiindcă de o lună de zile constat că se tergiversează aprobarea acestei hotărâri, pentru că încă pot participa, o să mă reîntorc la ședințe. Și mă reîntorc cu un scop clar: de a clarifica situația din cartierul Militari. Sunt ferm convins că și domnul Agache va da un vot pentru această hotărâre și nu se va lăsa implicat în strategia aceasta, între doi indivizi, Buciu și Boldea, pentru că primordiale sunt interesele orașului”, a mai spus Ambruș. ”Nu cred că PNL are această poziție.

Dacă întrebăm membrii partidu-lui, cred că au altă poziție vizavi de votul care se dă. Nu trebuie să fie un vot hotărât de o persoană sau două-trei persoane. Eu nu am spus niciodată că m-am dezis de doctrina liberală, dar nu mai pot fi asociat cu echipa actuală. Iar independenții trebuie să priceapă un lucru: dacă au venit independenți, ar fi bine să rămână independenți până la capăt, nu să încerce să se lipească de alte partide pentru a mai prinde un mandat. Cred că ăsta este scopul lor. Deci, dacă săptămâna viitoare voi fi în aceeași conjunctură, voi participa la ședință și voi vota proiectul de hotărâre pentru a încheia odată această discuție inutilă”, a conchis Ioan Ambruș.

Nicolae SILADE

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.