Școala Gimnazială Balinț, participantă activă la proiectul național ,,Școala Siguranței Tedy”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În cursul anului şcolar 2017-2018 se derulează cea de-a doua ediţie a Programului naţional ,,Şcoala Siguranţei Tedi”.

Acest program este implementat de Poliţia Română în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu Tymbark Maspex România şi are scopul de a informa elevii claselor I asupra potenţialelor pericole specifice vârstei lor şi de a le furniza soluţii pentru gestionarea acestora.

Școala Gimnazială Balinț,prin Doamna Director Mihaela Kristof și elevii de clasa I,s-a înscris în acest proiect și participă cu drag la activitățile sugerate de coordonatori.Chiar dacă e o școală din mediul rural își dorește ca elevii să nu fie defavorizați, ci implicați în cât mai multe activități pe teme de siguranță rutieră.

Elevii au primit:broşuri, cărţi de colorat, pliante pe care le citesc și colorează cu mare drag.
Se derulează activităţi cu caracter preventiv, privind siguranţa copiilor pe stradă, la şcoală, acasă, în mediul online.

Poliţiştii din comuna Balinț – Vasile Roșu și Cosmin Nițoiu – au susţinut, alături de cadrele didactice, teme şi activităţi preventive pentru elevi.

S-au organizat sesiuni de informare, concursuri şi expoziţii tematice ,au fost desfăşurate jocuri de rol şi demonstraţii referitoare la deplasarea pe stradă şi la traversarea carosabilului .
În cadrul demersului informativ preventiv dedicat elevilor au fost abordate următoarele teme: prevenirea dispariţiilor, siguranţa în locuinţă, comportamentul preventiv la şcoală, relaţiile cu colegii, siguranţa la locul de joacă şi în vacanţă, educaţie rutieră.

Este bine că astfel de activități se desfășoară și în mediul rural, nu doar în mediul urban.

 

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Cautam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email
    pacurarucostica1963@gmail com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.