Inițiativă RO Bike Valley: 7 biciclete donate pentru 75.000 de km parcurși în competițiile de ciclism din Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Timișoara, decembrie 2021: RO Bike Valley, inițiat de Decathlon, deschide prima etapă de donare de biciclete prin programul Pedalezi pentru TINE, pedalezi pentru TOȚI – inițiativa care urmărește creșterea accesului la biciclete pentru cât mai multe persoane. Proiectul propune transformarea numărului de kilometri parcurși prin pedalare în biciclete donate copiilor cu acces dificil către școală. În prima etapă a proiectului, 7 biciclete au fost donate, în schimbul a 75.000 de kilometri colectați în cadrul competițiilor de ciclism sponsorizate de RO Bike Valley și desfășurate în perioada iulie-noiembrie 2021.

Inițiativa, realizată cu partenerii Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Acasă în Banat, a avut startul odată cu lansarea programului RO BIKE Valley și este dezvoltată etapizat. Prima etapă a inițiativei a presupus înregistrarea kilometrilor parcurși pe bicicletă în cadrul competiţiilor sponsorizate de RO Bike Valley și pentru fiecare 10.000 de kilometri colectați, Decathlon a transformat acțiunea de a pedala în biciclete donate copiilor care nu au acces ușor în drumul către școală. Pentru 75.000 de kilometri colectați, primii beneficiari, 7 copii care parcurg în drumul către școală între 1.5 și 8 km, s-au bucurat de bicicletele care le vor ușura accesul zilnic către școală și alte puncte de interes.

Ne dorim prin inițiativele RO Bike Valley să facem din biciclete un bun comun, un bun accesibil, o normalitate și o utilitate pentru fiecare. Investim în creșterea accesului la biciclete pentru tot mai mulți români prin dezvoltarea proiectelor din comunitățile locale și asta ne-am dorit și prin inițiativa Pedalezi pentru TINE, pedalezi pentru TOȚI. Ne-am orientat către a conecta pasionații de ciclism cu cei care se împrietenesc pentru prima dată cu bicicletele și mai mult, către cei pentru care bicicleta poate deveni un instrument pentru mai bine – prin donațiile pe baza numărului de kilometri colectați. Vrem să ducem această inițiativă mai departe, către întreaga comunitate iubitoare de pedalat. Urmărim în fiecare demers viziunea economiei circulare, care pentru noi înseamnă să producem, dezvoltăm și să încurajăm întreaga comunitate să meargă pe bicicletă, ușor și accesibil”

menționează Raul Buzgar, Production Country Leader Decathlon România.  

Din primăvara anului viitor, proiectul va deschide invitația către publicul larg de a se alătura inițiativei Pedalezi pentru TINE, pedalezi pentru TOȚI printr-un mecanism simplu, în care alegerea bicicletei ca mijloc de transport – fie că e în drumul către școală sau locul de muncă, fie că e o plimbare în parc sau o competițe sportivă  – poate aduce o schimbare în viața copiilor din mediile dezavantajate. Iubitorii de pedalat care se vor conecta pe aplicația Decathlon Coach în timpul deplasării cu bicicleta vor contribui, pedalând, la cumularea numărului de kilometri pe platforma dedicată. Astfel, fiecare kilometru colectat va însemna un pas înainte pentru creșterea accesului la biciclete, pentru cât mai multe persoane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.