Decorarea sufrageriei: 6 idei pentru un spațiu elegant și primitor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: Vivre

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ideile elegante de living pot cuprinde atât de multe stiluri de design interior. Ce definește eleganța la nivel de amenajare a camerei de zi? Tavanele înalte, candelabrele, oglinzile masive, piesele ornamentale, modelele curajoase și nuanțele îndrăznețe, cu siguranță îndeamnă la eleganță. Desigur, eleganța vine sub foarte multe forme și, indiferent de stilul sau de dimensiunea sufrageriei, poți mixa vibrații clasice elegante.

Și pentru că ne dorim să-ți transformi camera de zi într-un spațiu cât mai elegant și mai primitor prin intermediul decorului, îți propunem în rândurile următoare câteva idei de decorare pentru o sufragerie elegantă si călduroasă. Te invităm, așadar, să descoperi sugestiile noastre fabuloase de decor!

1. Mixează elementele vechi și noi în camera de zi 

O paletă elegantă de griuri subtile și de albastru cretos poate oferi noutate și un aer primitor într-o cameră de zi amenajată în stil victorian, de pildă. Imaginează-ți cât de elegant s-ar potrivi în acest decor un șemineu în stil franțuzesc, cu o podea în stil contemporan sau cât farmec va adăuga spațiului o oglindă „învechită”, contrabalansată stilistic de o măsuță de cafea din metal auriu, în stil modern și de o canapea din catifea! Mixul dintre nou și vechi este întotdeauna binevenit în amenajarea livingului.

2. Adaugă o nouă paletă cromatică livingului 

O altă idee inspirațională pentru decorarea sufrageriei și pentru oferirea unei noi vieți spațiului tău este alegerea unei noi palete cromatice. Prin urmare, dacă vrei să-ți transformi camera de zi și dacă această încăpere necesită o nouă schemă de culori, cel mai bun și eficient mod de a face această transformare posibilă este prin intermediul vopselei. Pentru un spațiu elegant și primitor, îți sugerăm să mizezi pe un spectru rafinat de pasteluri, de la nuanțele calde de latte, până la paletele cromatice neutre, cu alb murdar sau gri deschis. Dacă sufrageria ta se bucură și de ferestre înalte prin care permite razelor soarelui să pătrundă în interior, spațiul se va simți cu siguranță unul sofisticat și, în același timp, uimitor de simplu.

3. Integrează perne decorative în decorul camerei de zi

Câteva perne decorative, din materiale luxuriante, sunt modalitatea perfectă de a adăuga o notă de eleganță și căldură decorului sufrageriei tale. Fie că optezi pentru perne decorative monocrome sau într-o paletă cromatică similară canapelei, aceste texturi moi vor reuși cu siguranță să transforme spațiul într-unul cald și primitor, căruia să nu-i lipsească câtuși de puțin eleganța.

4. Dispune un tablou impresionant pe pereții sufrageriei 

Un tablou artistic, impresionant, poate face minuni în decorarea sufrageriei. Acesta va atrage toate privirile și va oferi oaspeților tăi un strop de artă pe care să o poată admira. Fie că vorbim despre o reprezentare a unui tablou celebru, fie că alegi să integrezi în camera de zi o pictură abstractă, acest element de decor este o investiție must-have pentru orice cameră de zi elegantă.

5. Optează pentru corpuri de iluminat impozante 

Nu este nevoie să integrezi un candelabru în decorul livingului tău, pentru a-l transforma într-un spațiu elegant și primitor. Desigur, dacă sufrageria beneficiază de un tavan înalt și dacă stilul de design interior al locuinței mizează pe clasicism, un candelabru impozant este tot ceea ce ai nevoie pentru a pune în evidență caracteristicile grandioase ale livingului. Cu toate acestea, există suficiente corpuri de iluminat din arta modernă, care pot face o declarație subtilă de eleganță și căldură încăperii. De pildă, o lustră impozantă din punct de vedere estetic sau un lampadar ales în ton cu decorul sufrageriei poate crea același efect elegant în cadrul amenajării. Vei găsi aici cele mai diverse modele de lampadare, o modalitate excelentă de a contribui la decorul camerei de zi!

6. Încorporează o piesă de rezistență în decorul livingului 

De la un pian la un scaun cu aspect antichizat, ai o mulțime de piese la dispoziție care pot adăuga cu adevărat acea notă discordantă care să facă diferența dintre un living elegant și personalizat și unul fără personalitate. Fie că este vorba despre un fotoliu, o canapea, o lampă sau o altă piesă uimitoare pe care o iubești și care duce cu gândul la epocile de mult apuse, ele se pot transforma instant în piesa de rezistență în decorul unui living elegant și primitor.

Inspiră-te și tu din ideile noastre de decorare a sufrageriei și oferă-i camerei de zi o actualizare chic, elegantă și primitoare, indiferent dacă te bucuri de un spațiu generos sau redecorezi un apartament mic, contemportan. Rezultatul final va fi mai mult decât classy!

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.