Cel mai mare eșec cultural al Lugojului primește o finanțare și mai mare decât anul trecut

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

După ce anul trecut a tocat 198.000 de lei de la bugetul local pe un festival de trei zile, la care au participat maxim 30 de spectatori, Asociația Trib’Art primește în acest an și mai mulți bani de la Primăria Lugoj, pentru a organiza cea de-a doua ediție a festivalului atât de criticat de lugojeni.

În schimb, Actualitatea literară, care de peste 12 ani promovează cu adevărat Lugojul în țară și străinătate, a fost respinsă de la finanțare.

Orașul Jazz, ediția a II-a, se află pe lista proiectelor finanțate de Primăria Lugoj, în cadrul Agendei culturale pentru 2022, și a obținut una dintre cele mai mari finanțări, adică 210.000 de lei, peste 42.000 de euro. Lista proiectelor mai are nevoie doar de aprobarea consilierilor locali, care au fost convocați pentru data de 20 mai, în ședință extraordinară.

În total, Agenda culturală a Lugojului cuprinde 31 de proiecte.

Cele mai mari finanțări sunt: 300.000 de lei, pentru Lugoj Beer Fest, organizat de către Asociația Festivaluri pentru Tineri; 210.000 de lei, pentru Orașul Jazz, organizat de către Asociația Trib’Art; 200.000 de lei, pentru Festivalul Marea Muzică, organizat de către Asociația Scena Muzicală și Ruga lugojeană 191.250 de lei, în organizarea Asociației Lumea Voluntarilor.

Iată, mai jos, lista cu toate cele 31 de proiecte, care au primit finanțare din partea Primăriei Lugoj.


(sursa: Lugojeanul.ro)

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.