De ce le place nemţilor să se dezbrace în public? Nudismul, o tradiţie în Germania

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Nudismul în Germania. Oamenii din Germania au o mare toleranță și adesea chiar o îndrăzneală peste limite față de nudism. Indiferent dacă este vorba despre una dintre sutele de spa-uri și stațiuni balneare, parcuri sau lacuri din țară, oamenii renunţă la haine fără nicio inhibiţie.

Mişcarea naturistă a apărut la începutul anilor 1900 şi a câştigat mulţi adepţi în Germania. Freikörperkultur (cultura corpului liber) este o parte importantă a culturii germane. În timpul verii în Germania – și pe tot parcursul anului la saune și spa-uri – este probabil să vezi o mulțime de oameni fără haine.

Asta pentru că nudismul este în mod tradițional foarte popular în Germania, probabil mai mult decât în ​​multe alte locuri din lume. Este normal să vezi oameni în Germania care îşi dau total hainele jos în saune, la piscine, plajă, lacuri și chiar în parcuri.

Sunt aproximativ 600.000 de germani înregistrați în peste 300 de cluburi de nudiști sau FKK din toată țara. DFK (Deutscher Verband für Freikörperkultur sau Asociația Germană pentru FKK), care este membru al Federației Naturiste Internaționale, are în jur de 40.000 de membri de toate vârstele.

DFK are o legătură puternică cu sportul, iar membrii se reunesc pentru drumeții, volei și înot, printre alte activități. DFK spune că există în jur de 135 de cluburi în toată țara în scena sporturilor nudiste.

Aproximativ 30 de milioane de oameni din Germania – 17 milioane de bărbați și 13 milioane de femei – vizitează în mod regulat cele 2.300 de saune „fără haine” din țară.

Un sondaj realizat anii trecuţi a constatat că marea majoritate (60 la sută) a germanilor au spus că este foarte bine ca oamenii să fie parțial sau complet nud – pe plajă sau în altă parte. Între timp, 40 la sută au spus că și-ar încuraja chiar și colegii să se prezinte nud la muncă.

Adepții FKK spun că mișcarea nu are nimic de-a face cu pornografia sau sexul. Este vorba despre a-ți sărbători corpul. A-ți scoate hainele înseamnă a te întoarce la natură și a te simți liber. Dar cei care vor să se dezbrace nu se pot dezbrăca oriunde. O pot face doar în zonemarcate cu FKK.

Unele plaje au indicatoare FKK „Naktbadestrand”. Nu sunt permise telefoane mobile sau aparate de înregistrare în aceste zone, astfel încât persoanele care se dezbracă se pot simți complet libere și relaxate.

O altă regulă este că în zonele FKK trebuie să-ți dai jos toate hainele. Dacă nu doriți să faceți asta, ar trebui să rămâneți la celelalte zone de plajă. Și, orice ai face, nu te uita insistent!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.