Anvelope 225 50 R17: Potrivite pentru autovehiculele puternice

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Orice conducător auto știe că odată cu venirea primăverii este momentul să înlocuiești anvelopele de iarnă cu cele de vară. Cauciucurile fabricate pentru diferite anotimpului au proprietăți diferite care le ajută să mențină performanțele mașinii și să ruleze în mod eficient, fie vară, fie iarnă.

Atunci când alegi un set de cauciucuri noi, ai la dispoziție diferite modele, într-o gamă tot mai variată. Producătorii de anvelope lansează periodic produsele performante folosind cele mai noi tehnologii. Cauciucul este tratat și îmbogățit cu diferiți compuși, pentru a spori rezistența la uzură, aderența pe suprafețe umede sau uscate și pentru a crește manevrabilitatea autoturismului.

Banda de rulare a cauciucurilor și profilul acesta este adaptat nevoilor concrete. În funcție de anotimp, anvelopele sunt mai dure – cele pentru vară, sau flexibile – anvelope de iarnă.

Cauciucurile pentru vară trebuie să reziste la temperaturi ridicate. De regulă aceste anvelope au caneluri groase care elimină mai ușor apa în situația ploilor torențiale.

Anvelopele  de iarnătrebuie să garanteze o aderență excelentă pe suprafețe alunecoase, o distanță potrivită de frânare pentru a evita orice pericol în cazul unui carosabil alunecos. Pentru multe modele de autoturisme, dimensiunea 225 50 r17 este una destul de populară, fiind des întâlnite în gama de anvelope pusă la dispoziție de magazinele online.

Dimensiuni anvelope 225 50 R17

La achiziția unui set nou de anvelope 225 50 R17, trebuie să înțelegi ce reprezintă fiecare cifră sau literă. În cazul unor cauciucuri 225 50 R17, avem 225 – lățimea profilului jantei, 50 reprezintă înălțimea, diametrul radial este 17 inch. De asemenea este bine să cunoști ce indice de sarcină și de viteză au viitoarele anvelope pe care le vei cumpăra.

Dacă ai nevoie de anvelope rezistente pentru vara este bine sa te orientezi asupra unor cauciucuri cu o clasă superioară a consumului de combustibil. De asemenea și aderența este foarte importantă mai cu seamă în cazul cauciucurilor de iarnă, care trebuie să-ți permită deplasări în siguranță și fără pericol de derapaje.Rezistența la uzură și manevrabilitatea sunt două calitățicare nu trebuie să le lipsească noilor tale cauciucuri.

Ce autovehicule pot fi înzestrate cu anvelope 225 50 R17 ?

Astfel de dimensiuni de anvelope sunt potrivite pentru diferite autoturisme de tip sedan, sport sau coupe. Acum pe piață există o varietate mare de modele de cauciucuri 225 50 R17, de la diferite companii producătoare de anvelope.

Cum alegi anvelope de vară 225 50 R17?

Poți achiziționa online anvelope vară  225 50 R17 direct pe net, alegând dimensiunea dorită și selectând modelul și producătorul. Există numeroase modele de cauciucuri, la prețuri foarte diferite, deci poți alege și în funcție de buget.

Special destinate călătoriilor în perioada în care temperaturile sunt ridicate, anvelopele de vară sunt mai rigide decât cele de iarnă și se comportă excelent în condiții de carosabil uscat dar și umed.  Cauciucurile de vară pot fi utilizate inclusiv în perioade de ploi torențiale în care fenomenul de acvaplanare poate pune probleme șoferilor. Manevrabilitatea deosebită și distanța de frânare redusă a anvelopelor moderne de vară le fac indispensabile pentru autoturisme pe tot parcursul sezonului cald.

Cele mai cunoscute cauciucuri vară 225 50 R17 sunt Radar Dimax, Kumho PS71, Nokian Powerproof, sau anvelope Goodyear.

Cum alegi anvelope de iarnă 225 40 R18?

În timpul sezonului rece trebuie să echipezi mașina cu anvelope flexibile, care au aderență excelentă la suprafețe acoperite cu gheață sau zăpadă. Dimensiunea de anvelope de iarnă 225 40 R18 este destul de populară, iar modelele sunt variate.

Printre cele mai apreciate modele de anvelope de iarnă 225 40 R 18 sunt : Semperit Speed Grip, cauciucuri Goodyear Ultra Grip 8 Performance, Nokian Snowproof sau Continental Winter Contact.

Anvelope 225 50 R 18 all season

Mulți șoferi preferă să achiziționeze un singur set de cauciucuri pentru tot parcursul anului și anume anvelopele all-season. Practice și fiabile, noile modele de anvelope all-season sunt astăzi tot mai populare și îndrăgite de șoferi.

Investiția într-un singur set de cauciucuri care poate fi folosit și vara și iarna este tot mai apreciată. Acest tip de anvelope all-season îmbină proprietățile cauciucurilor de vară cu cele de iarnă, au aderență suficient de bună pentru a face față unor condiții climaterice temperate.

Poți comanda online anvelope 225 50 R17 all-season de la mărcile : Continental All-season Contact, Barum Quartaris, Viking FourTech all season.

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.