Dans Nomad revine la Lugoj cu ateliere de teatru-dans, film și reprezentații de dans contemporan

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Proiectul Dans Nomad se află în 2023 la cea de-a patra ediție, și aduce pentru al doilea an consecutiv dansul contemporan mai aproape de comunitatea din Lugoj.

În perioada 8-11 mai 2023, compania de dans Unfold Motion revine la Lugoj cu ateliere de dans, teatru, film și mixaj sunet pentru copii și adolescenți, momente coregrafice acompaniate de muzică live în spațiul public, și spectacolul invitat Planet Dance din repertoriul Unfold Motion. În cadrul atelierelor de teatru-dans, participanții vor putea să-și exprime emoțiile și să-și exploreze abilitățile fizice prin intermediul dansului contemporan și al teatrului. Atelierele de film le oferă tinerilor posibilitatea să exploreze lumea cinematografiei prin intermediul camerei de filmat sau a smartphone-ului, având ca subiect principal  mișcarea/corpul uman, în timp ce atelierele de mixaj sunet le oferă cursanților oportunitatea să creeze și să  prelucreze sunetul explorând noțiuni și comenzi de bază din domeniul sound designului.

În fiecare ediție, proiectul Dans Nomad își propune să exploreze în timp real sursele vii de inspirație din realitatea socială și cotidiană din Lugoj și să le restituie în comunitate sub forma performance-urilor de tipul real time composition acompaniate de muzică live, și a scurt-metrajelor de dans.

”Dans Nomad” sau ‘Turul de forță’ așa cum ne place să îl mai numim, se află anul acesta la a patra ediție și la a doua sub aripa Unfold Motion. Acesta completează cu excelență și desăvârșire eforturile susținute ale asociației de a dezvolta dansul contemporan la nivel local și național. Anul acesta consolidăm relația începută anul trecut cu publicul din Lugoj. De asemenea, îmbogățim activitățile propuse prin ateliere de mixaj sunet pentru adolescenți. Sunt onorată să spun ca ”Dans Nomad” face parte din activitatea Unfold Motion. – Lavinia Urcan, președinte al Asociației Unfold Motion, manager al proiectului.

Atelierele pentru copii și tineri vor avea loc la Centrul de Tineret Lugoj de pe strada Bucegi nr 21, iar reprezentațiile de dans contemporan vor avea loc în diferite școli din Lugoj, dar și în spații deschise, precum Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor sau la Universitatea Europeană Drăgan. Mai multe informații despre ateliere, cât și programul complet se găsesc aici. Accesul la ateliere este gratuit, pe bază de rezervare, în limita  locurilor disponibile. Înscrierile se fac pe pagina de Facebook Unfold Motion sau pe adresa unfoldmotion@gmail.com

Proiectul Dans Nomad dorește să contribuie la creșterea vizibilității dansului contemporan și formarea de public nou în rândul comunităților din România. Dans Nomad ediția 2023 se desfășoară pe toată durata lunii mai și aduce dansul contemporan în localitățile Lugoj, Jimbolia, Kikinda, Dumbrăvița și Timișoara.

Ne aflăm pe ultima sută de metri înaintea începerii celei de-a patra ediții a proiectului ”Dans Nomad”- această caravană vivace de evenimente și activități centrate în jurul dansului contemporan cu ajutorul cărora încercăm să stimulăm curiozitatea comunităților pentru dans. Sunt entuziasmată și recunoscătoare să am alături de mine artiști atât de diverși și generoși cu care am șansa să explorez și să construiesc experiențe  în cele 5 localități. Fiți alături de noi și răspundeți invitației lansate de ”Dans Nomad”.  Beatrice Tudor-inițiator al proiectului ”Dans Nomad”

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.