Curtea de Conturi a încheiat controlul la Primăria Lugoj. Ce nereguli s-au găsit

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Camera de Conturi Timiș a încheiat controlul la Primăria Municipiului Lugoj. Inspectorii au verificat activitatea administrației locale, dar au dat curs și unor sesizări venite din partea unor persoane, care au susținut că primarul ales, Claudiu Buciu, a făcut mai multe ilegalități.

Acțiunea inspectorilor de la Camera de Conturi Timiș nu s-a finalizat cu rezultate spectaculoase. Printre altele, auditorii au verificat legalitatea documentelor care stau la baza proiectului de construcție a sensului giratoriu de pe șoseaua de centură, strada Tapiei, proiect contestat de PSD și USR, după ce liberalii au cumpărat din banii lor o parcelă de teren și au donat-o Primăriei Lugoj. Verificările nu au scos la iveală nimic ilegal, așa că proiectul va continua, scrie LugojInfo.ro. De asemenea, pe parcursul controlului s-a mai verificat o altă sesizare, prin care Buciu era acuzat că a folosit banii publici pentru a-și vizita familia, sau că folosește carburanți pentru mașina personală, din banii primăriei. Și aceste sesizări s-au dovedit false, Buciu demonstrând că a folosit și folosește doar mașina personală pentru deplasările de serviciu, la fel ca și primarul interimar, Bogdan Blidariu, nu a decontat nici un leu, iar biletele de avion sunt plătite din contul personal.

„Din acest punct de vedere situația s-a schimbat, dacă vorbim de comportamentul politicienilor lugojeni”, mai notează LugojInfo.ro. Totuși, cei de la Curtea de Conturi au decis să îl amendeze pe fostul primar cu 3.000 de lei pentru lipsa unui inventar, care nu a fost făcut în ultimii zece ani. Nimeni nu a găsit o explicație pentru faptul că numai Buciu a fost găsit vinovat de această abatere, deși tot fost primar este și Francisc Boldea. Claudiu Buciu, care acum ocupă funcția de consilier al primarului interimar, a recunoscut că a fost amendat, dar a refuzat să comenteze raportul întocmit în urma controlului. (D. G.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.