Consilierul personal al primarului interimar Bogdan Blidariu este mai bun ca ziarist

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

De ce ne trebuie nouă oare conferințe de presă, de ce îi trebuie Primăriei Lugoj un purtător de cuvânt, când avem, în persoana fostului primar ales și demis, cel mai bun ziarist pe care l-a avut partidul liberal la Lugoj și cel mai bun purtător de vorbe pe care l-a avut administrația locală?

Tot ce întâmplă în Primărie, tot ce se întâmplă în oraș, tot ce se întâmplă in interiorul partidelor, afli în timp real, în doar câteva minute, de pe pagina de Facebook a lui Buciu Alexandru Claudiu, nimeni altul decât fiul regretatului nostru coleg Claudiu Buciu. Dovadă că jurnalistica se transmite din generație în generație.

Iar atunci când pe pagina personală de Facebook nu găsiți știri despre administrație sau despre partidele lugojene, nu vă rămâne decât să accesați LugojInfo.ro, că tot aia e, adică tot mâna nevăzută a lui Buciu Alexandru Claudiu e și acolo.

Acum, trebuie să recunoaștem că, din punct de vedere gramatical, Buciu Alexandru Claudiu nu scrie deloc rău. Dar nici de bine nu prea scrie, mai ales atunci când e vorba de posibilii săi contracandidați la alegerile care se apropie dar nu se anunță.

Am găsit, totuși, pe pagina dumnealui, o știre care îi poate interesa pe lugojeni. O reproducem în cele ce urmează:

40 de locuințe pentru tinerii aflați în dificultate – încă o finanțare aprobată.

11.949.092,90 de lei (2.438.590,38 de euro), integral nerambursabili (finanțare prin PNRR), au fost aprobați astăzi (9.11.2022, n.n.) pentru realizarea a 40 de locuințe pentru tinerii aflați în dificultate. Proiectul va fi realizat tot în cartierul Herendeștiului (lângă cele 50 de locuințe sociale ce au asigurată deja finanțarea prin POR) și presupune realizarea a 40 de locuințe pentru tinerii aflați în dificultate . Cele 40 de locuințe vor fi construite (în regim de înălțime P+2) astfel încât acestea să fie pasive din punct de vedere energetic, respectând standardul NZEB.

Apartamentele vor avea două sau trei camere, astfel încât să corespundă cerințelor legale în vigoare cu privire la spațiile destinate locuirii. Terenul pe care vor fi amplasate construcțiile va asigura locurile de parcare necesare locatarilor, spații verzi și un loc de joacă. Astfel, ajungem ca în cartierul Herendești să asigurăm în anii următori construcția a 90 de locuințe noi pentru persoanele defavorizate. Menționăm că în prezent Municipiul Lugoj deține în zonă peste 80 de locuințe date în chirie persoanelor defavorizate, care vor putea fi relocate în noile locuințe, în condițiile legii. Pentru atribuirea unei locuințe vor putea aplica însă și persoane care nu locuiesc în cartierul Herendeștiului. În perioada imediat următoare vor fi lansate procedurile pentru achiziția serviciilor de întocmire a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic. Estimăm că execuția lucrărilor va începe în toamna anului viitor. Pas cu pas, reușim să facem ceea ce trebuie”.

Din ultima frază deducem însă că până acum nu s-a făcut ceea ce trebuie.

  Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.