Cum să pregătești un apartament pentru chiriași în doar 5 pași

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://images.unsplash.com/photo-1522708323590-d24dbb6b0267?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1740&q=80

Închirierea unui apartament pe care îl ai în proprietate îți poate aduce un venit constant și nicidecum de neglijat. Dar, ca să te asiguri că locuința va fi atractivă pentru oricine îi trece pragul, trebuie să o amenajezi în mod corespunzător.

Nu e necesar să investești o mică avere în renovarea spațiului, ci să îmbini cât mai bine funcționalul cu esteticul astfel încât să obții un apartament confortabil, care să ofere un raport calitate-preț excelent. Iar dacă dorești să faci acest pas, dar încă nu dispui de suma necesară, un credit online te poate salva rapid. Dacă ai rețineri în a face împrumuturi, ar trebui să iei în calcul faptul că vei putea înapoia finanțele, ajutându-te de banii pe care îi vei obține din apartamentul închiriat.

De aceea, chiar dacă este vorba inițial de o investiție considerabilă, asigură-te că apartamentul va deține toate funcționalitățile, astfel încât viitorii locatari să se simtă precum acasă. Iată, așadar cum poți pregăti casa într-un mod cât mai avantajos:

1. Elimină obiectele vechi sau deteriorate

Dacă te-ai decis să închiriezi apartamentul este important să te asiguri că locatarii vor beneficia de câteva condiții esențiale de locuit. Cei care aleg să stea în chirie nu au, de regulă, foarte multe produse de uz casnic, așa că trebuie să le pui la dispoziție strictul necesar. Iar cum nimeni nu-și dorește să se mute într-o casă unde accesoriile, mobilierul sau electrocasnicele sunt vechi ori ponosite, analizează cu atenție starea generală a locuinței.

Chiar și câteva pete pe covor pot dezamăgi la prima vedere. Prin urmare, evaluează starea de funcționare a obiectelor sanitare, pieselor de mobilier, aparatelor electrocasnice și decorațiunilor. Elimină toate lucrurile deteriorate ca să faci apartamentul să fie dezirabil și să nu necesite ulterior reparații frecvente.

2. Remediază eventualele probleme

Odată ce ai scăpat de toate lucrurile deteriorate sau nefolositoare, următorul pas presupune rezolvarea problemelor identificate. Fie că este vorba de instalații nefuncționale, uși ori geamuri care nu se închid bine, prize defecte, gresie spartă sau alte hibe, remediază toate aceste probleme. Nu vei obține prea multe dacă încerci doar să le cosmetizezi și să le ascunzi, pentru că viitorii chiriași, după ce se vor muta în apartament îți vor solicita să vii să le repari.

3. Igienizează întreaga locuință

În situația în care ai terminat cu reparațiile și îmbunătățirile, trebuie să faci o curățenie temeinică în locuință. Fără îndoială și ție ți-ar plăcea să găsești o casă curată și plăcută, unde nu există urme de mucegai, igrasie, parchet murdar sau pete pe pereți. Așadar, igienizează cu mare atenție baia și bucătăria pentru că acestea sunt principalele locuri unde totul trebuie să strălucească. Zugrăvește întreg apartamentul pentru că varul igienizează, oferă un aspect nou și schimbă mirosul în interior. Dacă este nevoie, lustruiește și podeaua din toate camerele.

4. Mobilează și decorează apartamentul

Teoretic, poți închiria proprietatea și fără să fie mobilată. Însă, un apartament dotat cu tot ce este necesar va avea un preț mai mare și îți va oferi posibilitatea să găsești mai ușor chiriași. Nu ai nevoie de un decor sofisticat, ci poți miza pe un mobilier simplu, neutru și perfect funcțional, câteva decorațiuni deloc pretențioase, perdele și draperii.

Încearcă să satisfaci așteptările tuturor posibililor chiriași, indiferent de vârstă, orizonturi culturale, gusturi sau nevoi. Prin urmare, ai grijă să nu lipsească din apartament un pat confortabil în dormitor, dulapuri pentru haine, noptiere, o canapea și o măsuță de cafea în living, un birou, câteva rafturi, mobilier de bucătărie și un cuier pe hol. Ca accesorii, nu personaliza prea mult spațiul, dar folosește măcar 1-2 tablouri ca să nu pară pereții prea goi.

5. Utilează locuința și ia în calcul micile plusuri

Pe lângă echipamentele absolut esențiale precum aragaz, frigider, mașină de spălat rufe și televizor, gândește-te și la alte obiecte care ar putea să-i facă fericiți pe locatari. Poate fi vorba de un cuptor cu microunde, o mașină de spălat vase, cafetieră, toaster, aparat de aer condiționat și alte lucruri care pot spori confortul într-o locuință. Asigură și o conexiune bună la internet și cablu TV, oferă un set nou de lenjerii, produse de curățenie sau veselă. Micile detalii extra vor fi apreciate și vor contribui semnificativ la imaginea de ansamblu a proprietății.

Într-adevăr, pregătirea unui apartament pentru chiriași presupune o anumită investiție, dar te poate scuti de bătăi de cap mai târziu. Dacă nu ai sumele disponibile pentru amenajare ori nu-ți ajung banii ca să recondiționezi întreaga locuință, accesează solicită un împrumut pentru a reuși să pui la punct toate detaliile. În mod sigur, îmbunătățirile pe care le vei aduce spațiului vor contribui la creșterea prețului și la confortul chiriașilor.

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.