HCM: ce înseamnă și ce trebuie să știi despre acest software?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/wD1LRb9OeEo

Poate un software să-ți rezolve toate problemele și întrebările legate de personal? Cel mai probabil nu pe toate, dar majoritatea pot fi evitate sau rezolvate rapid atunci când lucrezi cu un sistem automatizat de tipul unui soft HCM. Dacă ți-am trezit interesul, citește rândurile următoare pentru a afla cele mai importante detalii despre ce este un HCM și cum poți beneficia de pe urma sa! 

Ce este HCM 

Denumirea softului de resurse umane livrat pe platforma ta online, adică HCM, este reprezentată de acronimul pentru Human Capital Management. Pe românește, asta se traduce prin Managementul Capitalului Uman, adică exact ce-ți permite acest soft să faci.

Cu ajutorul său, poți transforma, automatiza și eficientiza mai toate funcțiile administrative dintr-un departament de resurse umane, adică procesul de recrutare, training, salarizare, acordare de beneficii și managementul performanțelor. Rezultatul constă în crearea și detectarea mai rapidă a oportunităților de creștere a implicării, productivității și valorii de business.

Pe ce baze funcționează un software HCM

Funcționarea unei astfel de aplicații se bazează pe capacitatea de automatizare a proceselor menționate mai sus, cu ajutorul tehnologiei. Angajații din departamentul HR economisesc în primul rând timp prețios, deoarece nu mai sunt nevoiți să realizeze diverse activități repetitive manual, iar gestionarea tuturor informațiilor se va face mult mai eficient și mai elegant.

Cu ajutorul unei soluții HCM, vei putea să actualizezi în timp real bazele de date, să externalizezi serviciile de administrare de personal sau de salarizare și mai ales să centralizezi informațiile importante despre toți angajații companiei. Poți ajunge la orice informație relevantă în câteva secunde, iar angajații vor putea folosi și ei sistemul pentru a obține diverse adeverințe, de exemplu, evident în conformitate cu un set de reguli.

Beneficiile oferite de folosirea unui software HCM

Bănuim că toate cele de mai sus sună foarte bine, dar ești totuși curios în legătură cu beneficiile imediate de care s-ar putea bucura afacerea ta. Așadar, iată ce-ți garantează implementarea unei astfel de soluții:

  • Va fi mai ușor să atragi talentele pe care le dorești în companie, dar și să le păstrezi. Calitatea și viteza procesului de recrutare vor crește, implementarea soluțiilor de work-life balance va fi fluidizată, vei putea oferi mai multe oportunități de dezvoltare și training și vei eficientiza succesiunea pentru rolurile esențiale;
  • Vei organiza mai bine informațiile și astfel vei avea acces mai rapid la ele. Toți managerii și angajații vor avea o perspectivă mai clară asupra structurii organizatorice din companie grație sistemului care-ți permite să atașezi fișiere personale și informații despre fișa postului, de exemplu, în dreptul fiecărui rol sau profil de angajat. Fiecare angajat va avea și un profil personal în care vei putea găsi informații despre evaluările sale de performanță, locuri de muncă precedente și alte detalii relevante;
  • Vei putea oferi noilor angajați oportunitatea de a se bucura de un proces de onboarding mai lin, mai exact timp petrecut cu managerii și colegii în primele zile, în schimbul orelor pierdute completând diverse documente. Toate procesele legate de salarizare, beneficii și alte aspecte HR sunt automatizate, iar formularele se vor completa doar în format digital;
  • Vei putea genera rapoarte și documente standard automat sau le poți oferi angajaților acces la sistem. Ei vor putea să-și descarce singuri documente– adeverințe de vechime, „fluturași“ de salariu, rapoarte salariale sau evoluția concediului. În plus, vor putea să și încarce și concediile medicale sau alte documente similare direct în sistem, fără să fie nevoie de intermediari din departamentul de resurse umane.

Ce spui, merită să investești într-un astfel de sistem?

Despre admin 6629 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.