Cum să îmbunătățești securitatea într-un pachet de găzduire VPS?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Gazduire VPS

Indiferent ce afacere online detii, securitatea este un aspect de care trebuie sa te preocupi in permanenta. Desi un pachet de gazduire VPS dispune de mai multe resurse decat unul partajat, mediul digital este in continuare plin de amenintari. Pentru a putea face fata acestora, urmeaza sfaturile oferite de specialistii de la THC.ro!

Asigura-te ca instalezi un antivirus

Un firewall sustinut de furnizorul de hosting este o masura de securitate utila, deoarece previne conexiunile la server care nu sunt autorizate. Astfel, traficul real este diferentiat de cel fals si sunt blocate atacurile DDoS. Daca iti doresti mai mult de atat, poti instala insa un antivirus pe sistemul de operare. Acest software te protejeaza de programe malware, trojane, adware sau spyware. Poti incepe cu un program gratuit, dar cel mai bine ar fi sa instalezi unul premium. In felul acesta, vei dispune de beneficii suplimentare pentru mai multe situatii.

Ocupa-te de criptarea datelor

Acest layer de securitate in planul de gazduire VPS include file, fisiere si protocolul utilizat pentru transferul de date intre vizitatori si sistem. Procesul de criptare este esential pentru ca datele cu caracter personal sa nu ajunga niciodata pierdute sau furate de persoane neautorizate. Cel mai simplu mod de a proteja toate informatiile este printr-un certificat SSL. In situatia in care ai o afacere activa de mult timp, ia in calcul achizitionarea sa. Desi ai putea folosi unul gratuit, variantele cu plata dispun de asigurare in cazul furturilor sau a altor situatii neprevazute. Spre exemplu, certificatele de la Comodo ofera pana la 250,000$, in cazul in care cineva reuseste sa le sparga codul.

Pachetul de gazduire VPS poate furniza acces SSH, astfel incat exista si comunicari de tipul Secure File Transfer Protocol (SFTP), Secure Copy (SCP) sau Secure Shell (SSH). Acestea necesita configuratii suplimentare pentru o experienta de navigare placuta. Spre exemplu, SSH pe Linux ar trebui setat in asa fel incat sa limiteze accesul root prin intermediul cheilor private. Poti schimba si portul initial cu unul din cele 1.000 care sunt default. Protectia serviciilor nu are legatura doar cu impiedicarea autentificarii, ci si cu blocarea amenintarilor precum injectii SQL. Acestea sunt coduri ce pot fi implementate de hackeri, fiind nevoie sa te ocupi de vulnerabilitati pentru a le putea opri.

Limiteaza accesul utilizatorilor

Exista mai multe metode prin care poti face asta in planul de gazduire VPS, insa cea mai comuna este cea de a oferi roluri. Daca ai deja angajati in afacerea ta, privilegiile acestora trebuie sa aiba legatura doar cu sarcinile de lucru si atat. In acest mod, vei limita accesul si toata echipa va deveni mai productiva. Poti crea si conturi de administrare cu permisiuni reduse pentru tine si sa blochezi controlul total, pentru a putea preveni accesul la acesta in viitor. Autentifica-te prin root doar cand este necesar si vei reusi sa ai un business mai stabil pe termen lung.

Ce masuri de securitate trebuie sa fie incluse in pachetul de gazduire VPS?

In primul rand ai nevoie de un sistem de backup automat. Indiferent cat de bine securizezi serverul, accidentele pot avea loc si trebuie sa fii pregatit pentru acestea. Un alt serviciu util este cel de asistenta tehnica, care te ajuta sa repari erorile aparute in website. Urmeaza practicile de mai sus si vei reusi sa ai un hosting sigur!

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.