Cum alegi un service auto perfect pentru mașina ta

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-frzfq

Mulți dintre cei care au mașini în afara perioadei de garanție se întreabă care este cel mai bun service auto și cum ar putea să-și întrețină mașina în cele mai bune condiții, pentru o lungă perioadă de timp.

Alegerea unei reprezentanțe auto este printre cele mai avantajoase opțiuni, deoarece, acestea au cele mai bune echipamente de diagnosticare. În plus, datorită salariilor mari pe care le oferă, reușesc să atragă în echipă unii dintre cei mai buni tehnicieni din industrie. Un alt avantaj ar fi faptul că pot oferi mașină de schimb, de care te poți folosi pe toată perioada în care autoturismul tău este în service.

Cel mai bun service pentru mașina ta este cel care:

1. Oferă servicii, piese și manoperă acoperite de garanție

Orice intervenția asupra mașinii tale trebuie asumată de service-ul auto care va trebui să certifice atât durata de valabilitate cât și faptul că piese sunt originale.

2. Oferă posibilitatea de a vedea, personal, care sunt intervențiile asupra mașinii

Deși, pare greu de crezut, în prezent, poți vedea cu ochii tăi care sunt intervențiile care se fac la mașina ta. Cel puțin la Ford RoadHill: https://www.fordroadhill.ro/service/. Prin serviciul Ford Video Check, de exemplu, un tehnician auto va efectua o verificare completă a mașinii tale, iar tu vei putea să urmărești filmarea întregului proces. Chiar din confortul casei tale, vei fi la curent cu informații despre zonele care necesită reparații ori piese de schimb. Linkul aferent filmării va fi trimis către tine prin SMS ori email, împreună cu ofertă completă ce conține lucrările recomandate și costurile aferente. Ford Video Check este un serviciu gratuit.

3. Asigură preluarea mașinii

Atunci când ai o problemă cu mașina, poate fi destul de dificil să reușești să ajungi cu ea în service. Serviciul Ford Motorcraft oferit de compania Roadhill include opțiunea #StaiAcasă, cu ajutorul căreia mașina ta va fi preluată, reparată, igienizată și returnată de tehnicieni specializați. Vei scăpa, astfel, de drumurile la și de la service, atunci când duci/preiei mașina și vei putea să te bucuri de timpul liber câștigat.

4. Fac intervenții asupra mașinii doar cu acordul tău

E puțin probabil să nu ai un prieten care, atunci când a mers să-și ia mașina de la service, să primească o factură uriașă ce conținea intervenții despre care nu a menționat nimeni nimic. Dacă și tu treci prin așa ceva, e puțin probabil să mai poți face altceva decât să te resemnezi și să plătești factura. Pentru a nu te afla în aceeași situație, alege doar stații de reparare care, în primul rând, fac o inspecție a mașinii, în al doilea rând, discută cu tine despre intervențiile necesare și costul acestora și, de-abia după ce primesc acordul tău, încep reparațiile.

5. Îți oferă posibilitatea de a face programare prin telefon

Anumite branduri auto, cum este și Ford, oferă aplicații personalizate, prin care nu doar că se pot controla majoritatea funcțiilor disponibile pe mașina, dar, se pot face și programări. Aplicația Ford Pass te ajută să te conectezi la serviciile de asistență rutieră în cazul în care ai fost implicat într-un incident auto. Tot prin aplicație, vei primi alerte referitoare la starea mașinii tale, direct pe smartphone. Vei fi atenționat atunci când trebuie să schimbi uleiul, dacă s-a stricat un bec sau dacă motorul este supraîncălzit.

6. Oferă toata gama de servicii auto de care ai nevoie

Este important ca serviciile auto să fie diversificate, astfel încât, dacă ai o problemă cu mașina, să ai certitudinea că, la finalul reparațiilor, nu va trebui să mai alergi și în alte părți pentru intervenții suplimentare. Dacă, de exemplu, mașina a fost implicată într-un accident, este de preferat un service care oferă și servicii de constatare și de tinichigerie dar și vopsitorie auto.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.