Cum alegi încălțămintea în funcție de sistemul său de închidere

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/jGUCAXEcTtw

În afară de îmbrăcămintea pe care o alegem pentru ținutele de zi cu zi, la fel de importantă este și încălțămintea. Perechile de pantofi reprezintă accesorii ideale, care ne completează ținutele, indiferent de stil.

Pantofii potriviți nu se aleg doar în funcție de culoare, model sau design, ci și în funcție de sistemul de închidere. Fie că vorbim despre fermoar, catarame sau șiret, sistemul de închidere este cel care îți va garanta succesul unei ținute. Vrei să afli cum alegi încălțările în funcție de sistemul de închidere? Ia în calcul sugestiile de mai jos!

Încălțămintea cu șiret

Probabil cele mai cunoscute încălțări sunt cele care se închid pe bază de șiret, fie că vorbim despre adidași, botine sau pantofi casual, care se încalță ușor. Din fericire, șiretul poate avea diverse forme, culori și mărimi, astfel încât să îndeplinească cerințele oricui în materie de încălțări.

Șiretul este prezent în special la pantofii sport, la teniși și adidași, dar și în cazul încălțămintei special concepute pentru activități fizice, precum ghetele de fotbal. Ești în căutarea unor perechi de pantofi eleganți? Găsești pantofi pentru bărbați aici, cu sistem de închidere pe bază de șiret, care merg de minune cu costume sau perechi de jeanși.

Încălțămintea cu fermoar

Încălțămintea cu fermoar se bucură de o imensă popularitate, indiferent de gen. Spre deosebire de încălțările cu șiret, cele cu fermoar facilitează încălțarea și descălțarea, deși nu sunt folosite prea des pentru încălțările sport. Motivul? Fermoarul se uzează rapid atunci când piciorul se mișcă în alergare sau în timpul săriturilor.

Totuși, fermoarul este folosit în special pentru încălțămintea casual, precum bocancii și ghetele și în cazul modelelor elegante, precum cizmele și botinele. Fermoarul nu aduce doar un avantaj estetic, ci și unul funcțional. Atunci când te grăbești să ieși din casă, tragi fermoarul încălțămintei, fără să fii nevoit să închizi șireturi foarte lungi.

În funcție de modelele de încălțări pe care le achiziționezi, vei găsi fermoare plasate lateral, la vedere sau în zona călcâiului.

Încălțămintea cu catarame

De regulă, cataramele sunt așezate pe căpută, fără să funcționeze ca un sistem de închidere propriu-zis. Cataramele reprezintă cele mai vechi sisteme de închidere pentru încălțăminte.

În funcție de preferințele tale, ai la dispoziție numeroase opțiuni – încălțări cu catarame mici, mari, pătrate sau rotunde, metalice sau plastice, decorate sau simple, astfel încât să le alegi pe cele care ți se potrivesc, în funcție de ținută. Cataramele sunt plasate pe barete și pot avea un rol strict decorativ sau unul de ajustare.

Încălțămintea cu scai sau velcro

Nu în ultimul rând, sunt populare și încălțările cu scai sau velcro, sistem de închidere folosit atât pentru încălțăminte, cât și pentru haine sau accesorii. Acest sistem de închidere se folosește pentru încălțările casual sau sport, nefiind integrat în modelele elegante.

Banda cu scai se folosește cel mai des pentru încălțămintea sport a copiilor, deoarece este mai ușor de folosit decât șiretul. Cei mici au nevoie de încălțări care ușurează încălțarea și descălțarea, mai ales la vârste fragede.

Caută încălțările potrivite în funcție de sistemul lor de închidere, astfel încât să te bucuri de confort atunci când te plimbi sau practici diferite activități precum alergatul sau fitnessul. Desigur, sistemul de închidere are ceva de spus și în privința designului. Din acest motiv, nu vei găsi pantofi eleganți cu închidere de tip scai sau încălțăminte sport cu fermoar.

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.