Cum alegi cele mai bune cauciucuri all season?

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/anvelop%C4%83-roat%C4%83-anvelope-masina-1714669/

Dacă locuiești în zone care trec prin toate cele patru anotimpuri, mașina ta va avea nevoie de două seturi de anvelope, unul de vară și unul de iarnă, pentru a circula în condiții sigure și pentru a crește calitatea șofatului. Totuși, în cazul în care nu întâmpini condiții meteo extreme, cu ierni lungi, geroase și cu cantități mari de zăpadă sau veri toride, anvelopele all season pot reprezenta varianta câștigătoare. Atunci când cauți o anvelopă all season, ca să fii sigur că ai ales varianta cea mai bună, trebuie să ții cont de mai mulți factori.

1. Dimensiunea anvelopelor

Acesta este primul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când cumperi un set de cauciucuri all season. Dimensiunea anvelopelor poate varia în funcție de tipul și modelul de mașină. O mașină mai mică va avea nevoie de niște anvelope mai mici comparativ cu un SUV sau cu o camionetă. Informațiile legate de dimensiunea anvelopei le găsești în cartea mașinii sau pe portiera șoferului.

Lățimea anvelopei este un alt aspect de luat în seamă. Majoritatea producătorilor recomandă să nu cumperi anvelope mai mici decât cele cu care mașina ta a venit deja echipată. Dacă însă dorești să treci la o anvelopă de dimensiuni diferite, este recomandat să te consulți cu un mecanic expert înainte de a face acest lucru.

2. Siguranța anvelopelor

Nu trece niciodată cu vederea aspecte de țin de siguranța pe care ți-o oferă o anvelopă de bună calitate. Înainte de a decide asupra unui model anume, caută pe site-uri renumite ce indexează evaluări privind testele de siguranță. Tot pe site-uri de profil poți vedea care sunt calificările de siguranță pentru o gamă largă de mărci de anvelope. Recenziile altor șoferi pot fi de un real folos în luarea unei decizii documentate.

3. Prețul anvelopelor

Pe piața auto se găsesc anvelope all season pentru toate bugetele. Odată ce ai decis cât ești dispus să investești în cauciucuri, poți începe să restrângi din opțiuni. Spre exemplu, pe acvila-romania.ro poți filtra căutările în funcție de dimensiuni sau marcă, dar și după preț. Reține însă: cu cât este mai mare viteza maximă admisă și performanța unei anvelope, cu atât mai scumpă poate să fie anvelopa. Totodată, atât durabilitatea crescută, dar și faptul că are performanțe atât vara, cât și iarna, justifică de ce anvelopele all season sunt ceva mai costisitoare ca anvelopele standard de vară.

Cei mai mulți producători de mașini recomandă să înlocuiești anvelopele la șase ani de la data producerii lor, indiferent de starea benzii de rulare. Dacă ai achiziționat anvelope de o calitate excepțională, poți păstra un set de anvelope pe vehicul până la 10 ani, cu mențiunea să verifici banda de rulare în mod regulat pentru a te asigura că nu prezintă urme de uzură sau de deteriorare.

4. Alți factori

Deși dimensiunea, siguranța și costul anvelopelor joacă cel mai importante roluri în alegerea unei anvelope pentru toate anotimpurile, mai sunt și alți factori de care trebuie să ții cont:

  • Capacitățile de tracțiune, care evaluează capacitatea anvelopei de a prinde suprafața drumului.
  • Modele de rulare: uită-te după benzi deschise cu o rulare mai îngustă pentru o tracțiune bună și capacitatea de a îndepărta apa de pe suprafața anvelopei.
  • Atunci când mergi la cumpărături pentru anvelope, caută-le pe cele cu un kilometraj ridicat.
  • Zona în care locuiești și cât de extreme sunt schimbările climatice. Anvelopele all season sunt minunate dacă te aștepți să întâlnești frecvent condiții de drum umede până la uscat. Aceste anvelope pot funcționa bine și pe zăpadă ușoară, dar nu merg la fel de bine la frig extrem.

În cazul în care locuiești într-o zonă cu temperaturi relativ blânde, din fericire poți folosi linistit anvelopele all season pentru mașina ta. În plus, dacă ai stabilit dimensiunea, prețul, dar și alte aspecte ce țin de siguranță și performanță, poți considera că, în mare, știi care sunt anvelopele potrivite pentru tine. Astfel, alegerea setului perfect de cauciucuri este rapidă și ușoară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.