Cum alegi cea mai bună căsuță pentru copii? Sfaturi de la specialiști

Sursa photo: https://www.jucarii-online.eu/casute-copii/casuta-alice-axi

Încă de la vârste fragede, copii au nevoie de un spațiu al lor în care să se joace în voie singuri sau alături de prietenii lor.

O bună idee în acest sens o reprezintă, fără îndoială, căsuțele pentru copii care le oferă celor mici posibilități infinite de joacă. Pe piață sunt tot felul de variante care de care mai mai atractive, însă de unde știi cum o alegi pe cea mai bună? Iată câteva sfaturi de la specialiști menite să te ajute în luarea deciziei corecte.

1. Gândește-te unde o amplasezi 

Un prim pas în luarea unei decizii de achiziție este alegerea locului în care va fi folosită. Există două variante, de interior, respectiv de exterior, pentru a rezolva ambele situații.

Modelele pentru interior au dimensiuni reduse și sunt realizate din materiale mai puțin durabile – plastic subțire, pânză ori carton. Măsoară cu atenție spațiul vacant din camera copilului și vezi dacă poate fi animat cu o astfel de căsuță. Modelele pentru exterior, sunt de dimensiuni mai mari, confecționate astfel încât să facă față cu brio temperaturilor scăzute. Pot avea în componență plastic gros, dar și lemn. Unele modele sunt prevăzute cu filtru UV, care protejează materialul de razele puternice ale soarelui,  și-l ajută să-și mențină culoarea strălucitoare timp îndelungat.

Asamblarea și dezasamblarea căsuței trebuie să se facă ușor, iar piesele demontate să ocupe puțin spațiu de depozitare.

2. Asigură-te că nu pune în pericol copilul 

Siguranța copilului primează în orice situație, așa că nici în alegerea căsuței nu trebuie să faci rabat. Ca la orice jucărie, căsuțele sunt destinate unui anumit segment de vârstă. Asigură-te că variantă aleasă nu are piese foarte mici, ușor detașabile, pentru a evita riscul de sufocare prin înghițire.

Cumpără numai din magazinele specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal sau chitanță) pe care le poți utiliza ulterior, în cazul unei reclamații.

O sursă sigură de unde poți achiziționa produse care respectă prevederile standardului E71, marcate pe etichetă cu simbolul CE, este Jucarii-online.eu. Căsuțele pentru copii de pe jucarii-online.eu, sunt testate și nu pun în pericol siguranța copiilor. După ce achiziționezi căsuța, va trebui să acorzi o deosebită atenție montajului. Piesele trebuie să fie îmbinate perfect, strânse ferm, pentru a nu exista pericolul desprinderii vreunei componente atunci când copilul este în interior.

Nu trebuie să amplasezi căsuța aproape de vreo priză neizolată și nici în apropierea unei ferestre nesecurizate, deoarece se pot întâmpla accidente nefericite.

Explică-i copilului ce fel de obiecte poate pune în interior, deasupra sau sub căsuță. Trebuie să știe că nu se poate urca pe acoperiș, decât dacă acesta suportă greutatea lui. De asemenea, e bine să fie informat în cazul în care aceasta nu este rezistentă la apă, pentru a nu o distruge.

 3. Optează pentru modele interactive 

Imaginația copiilor nu are limite, iar scenariile lor de joacă sunt de-a dreptul fascinante. Căsuța este cu siguranță un accesoriu dorit atât de băieței, cât și de fetițe. Ei o pot transforma cu ușurință, în castel,  forțăreață, garaj sau magazin, de aceea ar fi bine să te orientezi către modele complexe care le încurajează dexteritatea, dar și creativitatea.

Căsuțele pot avea ușă, ferestre, luminatoare, gard, bucătarie sau chiar tobogan. Aceste dotări și caracteristici, oferă copilului experiențe plăcute de joacă alături de prietenii săi. Nimic nu poate fi mai distractiv decât să creezi scenarii cu parteneri de joacă de aceeași vârstă cu tine. Prin joacă, copilul își dezvoltă inteligența emoțională, leagă ușor prietenii, învață să fie răbdător, altruist și empatic.

Dialogurile și poveștile din căsuță reflectă în mare parte activitățile văzute în familie. În timpul jocului, copiii vor imita adulții, dezvoltându-și astfel abilitățile de comunicare și îmbogățindu-și totodată vocabularul.

Copiii iubesc culorile, de aceea atunci când alegi modelul final, optează pentru unul viu colorat care poate reprezenta centrul de interes al camerei sau, după caz, al grădinii.

Copilăria este, fără îndoială, definită de universul ludic în care realitatea și imaginația se pierd. Fericiți părinții care încă nu și-au pierdut exercițiul și se joacă la fel de frumos ca atunci când erau mici. Căsuța poate fi o jucărie de familie în care toți membrii ei pot da frâu liber și nestingherit imaginației. Spor la joacă!


Descoperă mai multe la Actualitatea Online

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Despre admin 6891 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.