Cum aleg cea mai bună pernă?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursă foto: https://www.marilyn.ca/Health/Articles/March2019/The-right-type-of-pillow-you-should-be-using-based

Pentru a putea avea o viață de calitate, avem nevoie de mai multe lucruri. Mediul plăcut, lipsa stresului și un trai decent sunt câteva dintre acestea. Însă, trebuie menționat faptul că un loc aparte în viața noastră îl ocupă somnul.

Un somn de calitate înseamnă o stare de bine cu care te trezești, predispoziție la stres redusă și alte beneficii pe care acesta le poate oferi organismului uman. Dar, pentru un somn de calitate este nevoie de mai multe elemente:

Un mediu plăcut

Un pat bun

O temperatură corespunzătoare

O pernă pe măsură

Deși pentru multe persoane poate fi un aspect de ignorat, pernele pe care dormim ne pot aduce beneficii sau o serie de probleme în timpul somnului. De exemplu, o pernă mult prea tare te poate face să te trezești cu gâtul înțepenit, plin de nervi și cu o zi care începe prost încă din primele momente. Pentru aceste situații poți alege perne cervicale, care împiedică apariția durerilor de gât după somn sau în timpul acestora.

Pentru a putea avea o imagine mai clară asupra ceea ce îți dorești și, mai ales, ce ai nevoie de la o pernă, am creat o listă cu lucrurile de care trebuie să ții cont când alegi perna potrivită pentru tine.

Umplutura

În funcție de umplutura lor, pernele pot fi mai moi sau mai ferme, dar acest lucru depinde de preferințele sau de nevoile tale. Pernele moi au o umplutură din pene, dar acestea pot provoca o serie de probleme la nivelul coloanei și a gâtului. De asemenea, multe persoane pot fi alergice la penele din interiorul pernei, deci nu ar trebui să le folosească.

Umpluturile sintetice sunt mai ieftine, dar trebuie înlocuite destul de des. Acestea sunt medii spre moi, dar cu timpul se aplatizează.

Pernele umplute cu lână sunt hipoalergenice și rezistente la mucegai și acarieni. Sunt capabile să regleze temperatura și se mențin calde pe perioada iernii și reci în timpul verii.

Dimensiunea

Pernele trebuie alese în funcție de spațiul în care vor fi folosite pentru a se potrivi așa cum trebuie. Majoritatea oamenilor folosesc perne de dimensiuni medii pentru dormit, iar pentru decor aleg unele de mici dimensiuni. În cazul în care alegi o pernă mare pentru dormitor, ai grijă să nu fie prea tare pentru că te-ai putea alege cu probleme serioase la nivelul coloanei.

Țesăturile

Foarte importante sunt și țesăturile care acoperă umplutura pernelor. Acestea le protejează de transpirație și de bacterii și le prelungesc durata de viață. De asemenea, trebuie să protejeze și pielea și să o lase să respire. Cele din bumbac sunt ideale pentru somn și evită țesăturile pufoase sau din lână care te pot incomoda în timpul somnului.

Poziția în care dormi

Este esențial ca pernele pe care le alegi să fie potrivite pentru poziția în care dormi. De cele mai multe ori, pernele folosite doar pentru somnul pe spate nu pot fi folosite pentru dormitul pe burtă. Îți pot provoca dureri de gât și de spate, motiv pentru care cele mai indicate sunt pernele moi sau medii spre moi. Acestea îți permit să dormi pe spate, burtă sau pe o parte, fără să te simți incomod în timpul somnului sau să ai parte a doua zi de dureri insuportabile.

Reține că trebuie să acorzi atenție și pernelor, nu numai saltelei pe care o alegi pentru dormitor. Aceasta trebuie schimbată periodic și poți încerca mai multe modele până să ajungi la cea mai bună versiune pentru tine. În plus, o pernă bună înseamnă automat un somn liniștit, ceea ce te va face să-ți începi ziua mai bine sau, la ceas de seară, să știi că te așteaptă un pat moale în care te vei odihni după o zi grea.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.