Cum a devenit Dr. Martens un brand iconic de încălțăminte?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/GZaycFvq-HU

Din lista de perechi de încălțăminte devenite iconice în lumea modei fac parte și bocancii Dr Martens, cu un design unic și inconfundabil. Chiar dacă bocancii Dr Martens au avut un parcurs lung înainte de a intra în lumea brandurilor celebre de modă, astăzi reprezintă perechea de pantofi care completează aproape orice outfit.

Ești curios să afli cum a devenit Dr Martens un brand atât de apreciat de încălțăminte? Iată tot ce trebuie să știi, din rândurile de mai jos!

Dr Martens în industria modei

Numele acestor bocanci pornesc de la cel al medicului german Klaus Martens. Medicul a suferit o accidentare la gleznă în timp ce se afla la schi, motiv pentru care a decis să creeze o pereche de pantofi cu pernă de aer în talpă și un carâmb înalt, care să protejeze picioarele de șocuri și să le asigure stabilitate suplimentară.

Această idee nu a fost trecătoare – Dr Martens a pus totul în practică, alături de prietenul său pe nume Herbert Funck, cu ajutorul căruia a deschis o fabrică în anul 1949, la Munchen. În următoarea decadă, compania engleză Griggs a cumpărat de la cei doi drepturile de fabricare a încălțămintei, prin crearea brandului Dr Martens. Primele modele de pe piața britanică au apărut în anii ‘60. Deși la început, bocancii Dr Martens au fost gândiți ca echipament pentru muncă, în anii ‘70 și ‘80 au devenit pantofii preferați ai punkerilor, fiind un adevărat simbol cultural.

În prezent, bocancii Dr Martens nu mai reprezintă un simbol al unei anumite culturi, ci sunt purtați de toate categoriile de persoane, indiferent de gusturile muzicale sau de stilul vestimentar. Deși acest model a fost conceput ca încălțăminte pentru muncă, pentru a proteja picioarele de răni și bătături, astăzi a devenit un element indispensabil, modern, care te ajută să ieși în evidență.

Modelele Dr Martens în modă

Datorită numeroaselor modele, bocancii de la Dr Martens pot fi integrați în orice ținută, fie clasică, rock sau casual. Acest model se potrivește de minune cu o simplă pereche de jeanși și un tricou, pentru un look clasic, care nu se demodează vreodată.

Gama variată de bocanci Dr Martens include modele joase, potrivite pentru primăvară și vară sau modele înalte, ce oferă susținere, pentru sezonul rece. Descoperă câteva ținute în care poți integra bocancii Dr Martens:

  • În ținute feminine. Dacă vrei să lași deoparte jeanșii și tricourile, poartă o pereche de pantaloni negri clasici, pe care să-i asortezi cu un pulover supradimensionat. Nu uita bocancii celebri și ești gata pentru o ieșire relaxantă în oraș!
  • În zilele cu temperaturi crescute, pantalonii lungi pot fi înlocuiți de modele scurte, din denim sau bumbac, iar puloverul gros de o bluză vaporoasă. La acest ansamblu stilistic, poți adăuga o pereche de bocanci Dr Martens colorați.
  • Nu ezita să porți bocancii Dr Martens cu o fustă plisată, o bluză și o jachetă din piele. Pentru a obține un look mai romantic, înlocuiește pantalonii și fustele cu o rochie lungă, diafană. Aceasta poate fi combinată cu o pereche de bocanci clasici Dr Martens, negri, fără model sau imprimeu.

Dacă te gândești că bocancii Dr Martens nu sunt potriviți pentru stilul tău vestimentar, nu uita că ai la dispoziție atât de multe modele, încât nu ai cum să nu găsești ceva pe placul tău. Poți să porți bocanci albi, modele neon, cu imprimeu floral sau orice ți se potrivește.

Tu cum ai combina o pereche de bocanci Dr Martens?

Despre admin 6622 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.