Cristi Vecerdea-CRIV a primit Marele Premiu pentru caricatură la Festivalul Internațional de Umor „Constantin Tănase”, Vaslui, 2018

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Festivalul Internațional de Umor  „Constantin Tănase” care se desfășoară la Vaslui, în perioada 30 septembrie – 7 octombrie, este cea mai veche și mai importantă manifestare de profil din țară.

Este fondat de Valentin Silvestru în anii ’70 ai secolului trecut și a ajuns la ediția a XXV-a, fiind organizat o dată la doi ani. Festivalul care poartă numele marelui artist al teatrului românesc de revistă are mai multe secțiuni: literatură umoristică – proză și epigrame –, grupuri satirice, teatru umoristic, artă fotografică, salon internațional de caricatură  (cu grafică satirică și portrete-șarjă), iar la unele ediții s-a impus și o secțiune specială pentru videoclipuri.

Locotenent-colonelul (r) Cristi Vecerdea-CRIV a primit la această ediție Marele Premiu pentru caricatură, cu un desen inspirat, reprezentându-l pe regale Ferdinand Întregitorul îmbinând culorile drapelului național pe conturul României Mari.

Premiile, anunțate de juriul festivalului, vor fi înmânate în debutul de gală al acestuia, duminică, 30 septembrie.

Cercul Militar Lugoj, condus de Cristi Vecerdea, un artist apreciat al desenului satiric, a participat, încă din anul 1998, la secțiunile grupuri satirice, videoclip și caricatură ale Festivalului Internațional de Umor „Constantin Tănase”.

„Am obținut numeroase premii și mențiuni – spune Cristi Vecerdea – dar cel mai important este acela din acest an: Marele Premiu la Secțiunea caricatură. Tema concursului a fost «România 100», iar lucrarea cu care am câștigat a fost realizată pe parcursul a două zile de muncă. M-am bucurat să aflu că au apreciat acuratețea lucrării, forma grafică și ideea, în general, chiar confrații mei. Pentru mine, reprezintă un «accident» fericit (glumesc, desigur!), dar mă simt, vă mărturisesc, ca atunci când închei o lucrare de doctorat în domeniul în care te-ai specializat. Este cel de-al 75-lea premiu din existența mea de caricaturist. Pe parcursul ultimelor ediții ale festivalului, am obținut, progresiv, premiul de excelență, mențiune, premiul al treilea și adaug acum în palmares, iată, Marele Premiu. Problema cea mai mare cu care mă voi confrunta în viitor va fi aceea că va trebui să mă mențin la acest nivel. Să sperăm că voi reuși!”

Cristi Vecerdea va fi prezent cu penelul său pe tot parcursul festivalului, ca oaspete al organizatorilor, și va executa portrete la minut publicului vasluian.

Anul acesta, Festivalul Internațional de Umor „Constantin Tănase” a mai adus o premieră: maistrul militar principal (r) Constantin Pavel, din Focșani, un reputat caricaturist, a obținut Premiul I la Salonul Internațional de caricatură. Așadar, pe podiumul de la Vaslui au urcat, pe cele mai onorante poziții, doi militari aflați în rezerva Armatei României.

(sursa: Observatorul militar)

AL PRESS

Despre admin 6667 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.