Consiliul Județean Timiș construiește două locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități, la Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Alte două case protejate pentru persoanele cu dizabilități au fost date în lucru de către Consiliul Județean Timiș. Acestea vor fi construite în Lugoj, finanțarea fiind asigurată pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Consiliul Județan Timiș mai construiește asemenea locuințe și la Periam și Găvojdia. Investiția prevede și construirea unui centru de zi, cu săli de recuperare. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat de către președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Astfel, se vor construi două case de tip familial cu o capacitate de 10 beneficiari fiecare. Interiorul este astfel gândit încât sa poată să deservească copii de vârste diferite și să poată adăposti copii cu deficiențe locomotorii. Fiecare casă are o suprafață construită de 300 de metri pătrați. În plus, contractul prevede și extinderea unui centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, care urmează să deservească un număr de 80 beneficiari din comunitate.

Centrul este propus a fi amenajat într-o clădire existentă. Aceasta adăpostește în momentul de față câteva funcțiuni ce fac parte din programul de recuperare, dar se află într-o stare destul de avansată de degradare și necesită reparații atât la structura de rezistență, cât și la finisajele interioare și exterioare. Centrul de zi este prevăzut cu săli de terapie cognitivă, terapie senzorială, atelier de covoare, atelier de ceramică, croitorie, dar și săli de socializare și de sport.

De asemenea, sunt prevăzute cabinete de recuperare kineto, art-terapie, meloterapie, discriminare vizuală, terapie cognitivă, ludoterapie și logoterapie. Clădirea centrului, după extindere, va avea o suprafață construită de 1900 mp. Contractul prevede trei luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție, iar investiția se ridică la peste 4,5 milioane lei, fără TVA.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.