Concurs Județean de Recitare organizat de Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Şcoala Gimnazială Nr. 2 Lugoj a organizat vineri, 19 ianuarie 2018, prima ediție a Concursului Județean de Recitare ,,Parfum de Poezie”.

Manifestarea a reunit aproximativ 200 de elevi din întreg județul Timiş, care s-au întrecut în arta de a recita, pe două secțiuni: recitare de versuri eminesciene şi recitare în grai bănățean.

Scopul organizării acestui concurs a fost dezvoltarea competenței de sensibilizare și exprimare culturală, dar și conștientizarea moștenirii culturale locale și naționale în rândul elevilor.

Proiectul s-a adresat elevilor din învățământul primar și gimnazial și s-a bucurat de o prezență numeroasă. Au răspuns pozitiv invitației de a participa cadre didactice din aproximativ 20 de școli din orașul Lugoj, dar și din împrejurimi. S-au acordat premii și mențiuni pe fiecare categorie de vârstă, respectiv secțiune.

Inițiativa Școlii Gimnaziale Nr. 2 Lugoj a fost primită cu brațele deschise atât de cadre didactice, cât și de părinți și elevi, astfel reușind împreună să pună încă o cărămidă în lungul și dificilul proces de conștientizare a importanței lecturii și culturii în învățământul românesc contemporan.

Ana-Maria ISVERCEANU DAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.