Jurământul profesiei contabile: calitate în serviciile oferite de membrii Filialei CECCAR Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În Filiala Timiș a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România („CECCAR”) o nouă generație de profesioniști a depus juramântul, devenind asfel, de drept, experți în contabilitate, jurând să aplice în mod corect și fără părtinire legile țării, să respecte prevederile regulamentului CECCAR și ale Codului privind conduita etică și profesională, sa păstreze secretul profesional și să ducă la îndeplinire îndatoririle ce le revin în domeniul de excelență-contabilitatea.

În urmă cu trei ani, candidații la această nobilă profesie au promovat un examen de selecție, dobândind calitatea de stagiar urmând, pe parcursul a trei ani, un complex program de pregătire care s-a finalizat, în luna noiembrie 2017, cu un alt examen de verificare a aptitudinilor profesionale. Absolvenţii declaraţi admişi în urma examinării sunt, practic, admişi în breasla profesioniștilor contabili.

Conform art. 2, din Ordonanța Guvernului nr. 65/1994, privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi republicată, şi pct. 95 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al CECCAR, experţii contabili şi contabilii autorizaţi depun jurământ scris. Indiferent de cetăţenie, acest ceremonial este respectat de toţi cei care doresc să exercite profesia în România.

Depunerea jurământului s-a realizat într-o cadru deosebit, la sediul Filialei CECCAR Timiș (str. Moise Nicoară nr. 21) și a reprezentat un eveniment cu o încărcătură emoţională specială, cu satisfacția lucrului bine făcut și bucuria apartenenței la o breaslă respectată. Filiala CECCAR Timiș este, probabil, cea mai dinamică filială din țară, mai cu seamă prin „suflul profesional” al membrilor ce oferă servicii de calitate în domeniul contabilității și fiscalității, dar și prin recunoașterea în mediul instituțional, de afaceri și comunitate.

„Este o generație aparte ce exprimă trendul ultimilor ani, poate și pentru că examenele de selecție au crescut din punct de vedere al exigențelor, fiind similare celor din marile organizații profesionale globale. Componenta practică a avut un rol însemnat în formarea lor, într-un mediu socio-economic aflat într-o permanentă dinamică și care determină un plus de diligență și responsabilitate din partea profesioniștilor contabili. Le adresez sincere felicitări şi mult succes în activitatea viitoare!”, a menționat prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, președintele Filialei CECCAR Timiș.

AL PRESS

 

 

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.