Concert folk la Lugoj. Didina Curea şi Anne Marie Szanislo vor cânta la Casa Bredicenilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un concert folk a cărui invitată este Didina Curea va avea loc marți, 15 octombrie, de la ora 19, la Casa Bredicenilor. Născută în Oţelu-Roşu, Didina provine dintr-o familie în care s-au amestecat mai multe etnii (germană, maghiară şi romană). De la 12 ani a studiat chitara, dar spune ea, a fost mai mult un autodidact.

În 1999 a câştigat primul premiu, locul I la „Concursul de creaţie a muzicii germane” – de la Timişoara, concurs la care s-a înscris cu o compoziţie proprie. În 2006, înscrisă la primul festival de gen, Festivalul de folk „Poarta sărutului” – de la Târgu-Jiu – obţine premiul I. Urmează, în octombrie 2007, prima ediţie a festivalului „Coroana” Braşov, unde câştigă premiul II, iar o lună mai târziu, participarea la ediția a II-a Festivalul „Omul cu o chitara” – de la Brăila, care avea să îi aducă Marele premiu.

Acesta a fost şi momentul când a decis să nu mai participe, ca şi concurent, la festivaluri-concurs. În 2008, alături de trupa clujeană Hazard scoate primul ei disc intitulat „Nu mai sunt eu”. La Lugoj, Didina Curea va concerta alături de artista Anne Marie Szanislo.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.