Din cartierul Liliacului au dispărut sute de metri pătrați de teren, dar a apărut o fâșie a nimănui

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

După nenumărate sesizări adresate arhitectului șef al orașului, Gheorghe Dinel Mazilu, viceprimarului Cristian-Pavel Galescu, secretarului municipiului, Dan Ciucu, și șefului Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Lugoj, Cotizo Negruţiu, dl Franț Dumitru a decis să se adreseze săptămânalului Actualitatea, în speranța că problema sa va fi rezolvată. Iată despre ce este vorba:

În cartierul Lililiacului, unde locuiește, la nr. 5, există o alee de deservire care nu este sistematizată, nu este asfaltată, dar pe care circulă în viteză tot felul de mașini, mai ales când cele două bariere CFR din zonă sunt închise, iar șoferii grăbiți o aleg ca pe o variantă de rezervă și o folosesc ca pe un drum de centură.

„Aleea respectivă are doar 3 metri lățime + 1,5 metri trotuar, dar conform legislației în vigoare ar trebui să aibă cel puțin 7 metri. După nenumăratele mele sesizări, am primit în data de 21.02.2019 un răspuns din partea Direcției Tehnice a Primăriei Municipiului Lugoj prin care mi se comunică faptul că în ședința Comisiei de circulație a Municipiului Lugoj nu s-a aprobat restricționarea aleii de deservire dintre str. Liliacului și str. Lalelor strict pentru riverani, pe considerentul că aleea de deservire nu este sistematizată, iar în momentul în care se va face proiectul de sistematizare și reabilitare a acesteia se va face și propunerea de montare a unui indicator cu acces interzis cu excepția riveranilor. Am așteptat cât am așteptat, iar când am mers la dl Mazilu și l-am întrebat în cât timp se va face sistematizarea mi-a răspuns că până la pensionarea sa sau o va face cel care vine după el. Locuiesc pe strada Liliacului de mai bine de 60 de ani. La început aleea era o fâșie de 1 metru, mărginită de Cernabora, care aparținea Apelor Române, dar s-a lățit datorită umplăturilor pe care le-au făcut părinții mei în decurs de 60 de ani, pentru a preveni inundațiile în zonă. Am fost și la dl Cotizo și i-am propus să caute o rezolvare pentru circulația nebună de pe alee, din cauza căreia nepoții mei nu pot ieși din curte, pentru că aleea, fiind atât de îngustă, nu are trotuar nici pe o parte, nici pe cealaltă. Dacă inițial a propus să se limiteze circulația cu o barieră, a revenit și a zis să blochez circulația cu un camion de piatră (pe cheltuiala mea) până când se va face sistematizarea. Pentru că am blocat accesul pe o alee care nu este sistematizată, m-am ales cu un proces-verbal întocmit de Poliția Locală și a trebuit s-o deblochez. Ei, de când am deblocat-o, a început din nou calvarul, circulația nebună a mașinilor, m-am ales și cu un geam spart la camera dinspre stradă din cauza asta. Vă dați seama dacă piatra aruncată de roțile mașinii în geam l-ar fi lovit pe unul dintre nepoții mei ce s-ar fi întâmplat?”,

se întreabă Franț Dumitru.

În altă ordine de idei, situația terenului din cartierul Liliacului este cel puțin ciudată. Între terenul care aparținea Apelor Române și cel care aparținea dlui Demeter, după parcelarea acestuia din urmă a apărut o fâșie de teren în lungime de 40 de metri și nu se știe a cui este. Mai mult decât atât, în harta pe care dl Franț Dumitru ne-a arătat-o se poate observa cum au dispărut câteva sute de metri pătrați rezervați drumurilor de acces în zonă.

Noi sperăm că prin acest demers problema dlui Franț Dumitru va reveni în atenția celor îndreptățiți să o rezolve.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.