Liceul Tehnologic Valeriu Branişte – Şcoală Ambasador a Parlamentului European

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liceul Tehnologic Valeriu Branişte din Lugoj a fost ales, pentru a 4 a ediţie a programului Şcoală Ambasador a Parlamentului European, să fie alături de alte 14 şcoli din România implicate în acest program.

Implementat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, programul se adresează liceelor din România care vor şi pot să îşi asume rolul de Şcoală Ambasador, cu scopul clar definit de a promova valorile şi instituţiile Uniunii Europene.

Programul cuprinde cursuri introductive şi aprofundate pentru cadrele didactice din şcoală pe teme ce ţin de Uniunea Europeană şi instituţiile acesteia; activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare a adolescenţilor cu privire la apartenenţa la Uniunea Europeană şi cetăţenia activă; realizarea unor echipe compuse din 5 ambasadori seniori-cadre didactice și 15 ambasadori junior-elevi; amenajarea Punctului de Informare dedicat Uniunii Europene; participarea ambasadorilor seniori coordonatori la cele două cursuri de formare; parcurgerea manualului pus la dispoziție de Parlamentul European cu ambasadorii juniori și alți elevi din școală; realizarea de activități dedicate Zilei Europei și altor teme europene; activități de comunicare pe grupul de Facebook EPAS și prin alte mijloace.

„După cum ştiţi, Liceul Tehnologic Valeriu Branişte deţine titlul de Şcoală Europeană din anul 2018. De fapt, şcoala a mai avut acest titlu şi în anul 2012. Titlul de Şcoală Ambasador ne onorează în plus, confirmă că suntem o şcoală cu adevărat deschisă înspre Europa. Suntem mândri de rezultatul selecţiei, de votul de încredere acordat. Elevii şi profesorii şcolii noastre sunt europeni atât în mentalitate, cât şi în modul de a acţiona concret. La nivelul şcolii, încercăm să familiarizăm cu toţi cei care intră în contact cu noi, cu un mod de a fi european pe care îl învăţăm de fiecare dată când ieşim, noi, brăniştenii, prin proiectele noastre europene, în  alte spaţii culturale şi educaţionale europene. Nu uitaţi: elevii şi profesorii noştri merită să fie la acest nivel de implicare şi recunoaştere pentru că DA, şi NOI PUTEM!,

ne-a declarat directorul unităţii de învăţământ, prof. Cosmin Gheorghe.

AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.