Comisarii Gărzii de Mediu au constatat că malurile Timișului sunt năpădite de gunoaie la Lugoj și Coșteiu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În urma unui control efectuat zilele trecute, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, împreună cu membrii comisiei mixte de verificare la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, constituite conform Ordinului Prefectului Județului Timiș, au constatat „lipsa de implicare în păstrarea salubrizării cursurilor de apă, atât a administrației cât și a locuitorilor din municipiul Lugoj și comuna Coșteiu”.

„Municipiul Lugoj și Comuna Coșteiu au fost verificate în 29.04.2020 cu privire la asigurarea stării de salubrizare a cursurilor de apă, conform Ordinului Prefectului Județului Timiș nr. 229/08.04.2020 privind constituirea comisiei mixte de verificare la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Timiș. Situația din teren constatată de comisarii GNM CJ Timiș și de membrii comisiei mixte arată lipsa de implicare în păstrarea salubrizării, atât a administrației cât și a locuitorilor din aceste zone. Urmează a se aplica măsurile legale și a se reverifica situația”,

a transmis Garda de Mediu Timiș.

Anul trecut, comisarii Gărzii Națio-nale de Mediu au aplicat Primăriei Lugoj o amendă de 10.000 lei, conform art. 59 (1) lit.e) din Legea 211/2011, după ce au constatat că în zona străzii Traian Vuia erau abandonate deșeuri amestecate (deșeuri menajere, deșeuri proveite din construcții etc).

Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.