Comisarii Gărzii de Mediu au constatat că malurile Timișului sunt năpădite de gunoaie la Lugoj și Coșteiu

În urma unui control efectuat zilele trecute, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, împreună cu membrii comisiei mixte de verificare la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, constituite conform Ordinului Prefectului Județului Timiș, au constatat „lipsa de implicare în păstrarea salubrizării cursurilor de apă, atât a administrației cât și a locuitorilor din municipiul Lugoj și comuna Coșteiu”.

„Municipiul Lugoj și Comuna Coșteiu au fost verificate în 29.04.2020 cu privire la asigurarea stării de salubrizare a cursurilor de apă, conform Ordinului Prefectului Județului Timiș nr. 229/08.04.2020 privind constituirea comisiei mixte de verificare la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Timiș. Situația din teren constatată de comisarii GNM CJ Timiș și de membrii comisiei mixte arată lipsa de implicare în păstrarea salubrizării, atât a administrației cât și a locuitorilor din aceste zone. Urmează a se aplica măsurile legale și a se reverifica situația”,

a transmis Garda de Mediu Timiș.

Anul trecut, comisarii Gărzii Națio-nale de Mediu au aplicat Primăriei Lugoj o amendă de 10.000 lei, conform art. 59 (1) lit.e) din Legea 211/2011, după ce au constatat că în zona străzii Traian Vuia erau abandonate deșeuri amestecate (deșeuri menajere, deșeuri proveite din construcții etc).

Denisa GREGA

 

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.